NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Val de aer polar peste România. De luni, vremea se schimbă radical în toată țara. Prognoza meteo până în 9 ianuarie

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 12 decembrie 2022 – 9 ianuarie 2023. După un weekend cu temperaturi de primăvară, de luni, vremea se va rãci semnificativ în majoritatea zonelor.

ANM a emis vineri, 9 noiembrie, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. 

O masă de aer de origine polară va afecta începând cu acest weekend, dar și pe parcursul săptămânii viitoare mare parte din continentul European. Cele mai afectate țări vor fi cele din vestul și centrul continentului. Specialiștii prognozează maxime negative dar și primele nopti geroase cu minime care pot coborâ sub -10 grade.

“După un wekend cu temperaturi de primăvară, de luni 12 decembrie vremea se va rãci semnificativ și în țara noastră. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 şi  cel mult 8…10 grade; cu cele mai scăzute valori în vest, centru, nord, dar și în zonele montane. Cerul va avea înnorãri, iar local şi temporar se vor semnala precipitaţii sub formã de ninsoare la munte şi mixte în celelalte regiuni. În zonele montane se va depune un nou strat de zăpadă, iar ninsorile vor fi puternic viscolite.Vântul va avea intensificãri în jumãtatea de sud a teritoriului, precum şi la munte, unde va accentua sezația de rece”, a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Advertisements
  

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali.

Vremea 19 – 26 decembrie 2022

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în jumătatea nordvestică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo 26 decembrie 2022 – 2 ianuarie 2023

Temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Advertisements

Vremea 2 – 9 ianuarie 2023

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

observatornews

Advertisements
Advertisements

Related posts

Primăria caută parteneri în proiectul pentru comunităţile defavorizate din Paşcani şi suburbii

Ema Roman

Consiliul Şcolar al Elevilor de la “Sadoveanu”, “Unirea” şi “Miron Costin” susţine plata pazei unităților școlare din bugetul local

Ema Roman

Directorul economic al Primăriei detonează bomba:”ApaVital nu are motive să nu achite redevența. Nu pot spune acum că nu au primit bunurile”

Marius Parteni
Încarcă...