NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Crăciun de inflație. 30 de idei de cadouri de Crăciun care costă sub 100 de lei

Într-o perioadă în care inflația se încăpățânează să stea la 15%, ba chiar ar putea încheia anul peste 16%, în care facturile sunt și ele foarte mari și toată lumea se întreabă dacă vine sau nu recesiunea, românii au motive să fie mai cumpătați ca niciodată când vine vorba de cadouri de Crăciun.

Cadouri de CrăciunFoto: Inquam Photos / George Calin

Încrederarea consumatorilor români e printre cele mai mici din Europa, conform unei cercetări McKinsey & Company, care arată că prețurile mari sunt de departe cea mai mare preocupare la noi, mult peste războiul de la granițe. Iar acest pesimism are un impact asupra cheltuielilor noastre.

  

Din îngrijorări și până la portofel pare să se producă, totuși, o ruptură. Chiar dacă suntem foarte îngrijorați de creșterea prețurilor, avem cam același buget pentru Sărbători ca alți europeni. Asta în ciuda nivelului diferit de venituri dintre noi și ei.

Advertisements
Advertisements

4 din 10 europeni, respectiv 5 din 10 români au un buget de maximum 250 de euro/aprox. 1.250 de lei cu cheltuielile de Crăciun, potrivit unui studiu Revolut-Dynata făcut în șapte țări din Europa (România, Polonia, Lituania, Italia, Franța, Marea Britanie și Germania).

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

România trimite alți 142 de pompieri în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor

Redacția

SUA: Lumea literară îi aduce un omagiu lui Salman Rushdie la New York

Redacția

Aderarea României la Schengen. Comisia Europeană insistă pentru extinderea spațiului

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site