NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Vaccinul antigripal spray nazal. Cui îi este recomandat și care sunt riscurile

Vaccinul antigripal spray nazal poate fi o solutie foarte buna pentru a te proteja de virusurile gripale in sezonul rece. Insa, nu este recomandat oricui. Descopera in randurile de mai jos, in ce conditii puteti apela la vaccinul sub forma de spray, dar si ce efecte secundare poate avea.

 

Fii sincer: nu-ti faci vaccinul antigripal pentru ca ai o teama de ace? Te intelegem. Insa aceasta frica nu ar trebui sa te opreasca de la imunizare. Pentru cei care nu suporta injectiile, exista o alta optiune: vaccinul antigripal spray nazal. Chiar daca nu este eficienta suta la suta, vaccinarea ramane cea mai buna metoda de prevenire a gripei.

Gripa este o afectiune respiratorie cauzata de mai multe tulpini virale. Se poate transmite extrem de usor, mai ales acolo unde regulile elementare de igiena lasa de dorit. Si foarte important: desi este considerata o boala relativ usoara, ea ucide.

Există trei tipuri de virusuri gripale: tipul A (cel mai agresiv si mai mutagen, care dă epidemii si pandemii), tipul B si tipul C (cel mai putin agresiv). Virusurile gripale ataca plamanii si celelalte organe care va ajuta sa respirati. Poate provoca febra, frisoane, dureri in tot corpul, tuse, nas curgator, congestie, oboseala si dureri in gat. Este posibil sa aveti toate aceste simptome sau doar cateva dintre ele.

Vaccinul antigripal spray nazal: cum functioneaza

Vaccinul antigripal te ajuta sa nu te imbolnavesti, iar in cazurile exceptionale in care vei face totusi gripa, trebuie sa stii ca simptomele vor fi mai usoare. Teoretic, categoriile cu riscul cel mai mare de a se imbolnavi sunt copiii mai mici de 5 ani, femeile gravide, varstnicii care au peste 65 de ani, dar persoanele cu boli cronice.

Vaccinurile trivalente, care se gasesc pe piata, protejeaza impotriva virusului gripal A (H1N1), A (H3N2) si a virusului gripal B. Pe piata exista si vaccinui tetravalente. Vaccinul antigripal spray nazal are in compozitie virusuri gripale atenuate. In comparatie, vaccinul antigripal injectabil contine componente virale inactive.

continuare pe www.bzi.ro

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Related posts

Nucile crude sunt cele mai sănătoase. Ce proprietăți au

Redacția

La Iași, gravidele au fost trimise să își facă teste COVID în privat

Redacția

S-a rupt ştreangul în care se spânzura şi a căzut de la etaj, rănindu-se foarte grav

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site