NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Utilizarea cardului de sănătate, obligatorie din 1 februarie

Utilizarea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate va fi obligatorie de la 1 februarie 2015, prevede un proiect de hotărâre de guvern pus în dezbatere publică de Ministerul Sănătăţii.

Data de 1 februarie este, de altfel, cea menţionată în mai multe rânduri de autorităţi ca fiind cea mai probabilă pentru introducerea acestei obligativităţi.
Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a declarat că până la 1 februarie se face iniţierea cardurilor de către medicii de familie, astfel încât acestea să devină active.

Acelaşi proiect de act normativ prevede că asiguratul va suporta costurile fabricării şi distribuirii cardului în cazul în care acesta îi este furat ori se deteriorează sau se pierde. Acelaşi lucru este valabil în cazul modificării datelor personale de identificare.Eliberarea unui nou card naţional se face în termen de 30 de zile calendaristice de la depunerea unei cereri la casa de asigurări de sănătate în a cărei evidenţă se află persoana respectivă. Până la eliberarea noului card, acordarea serviciilor medicale, medicamentelor şi dispozitivelor medicale se realizează pe baza unei adeverinţe eliberate de casele de asigurări de sănătate.

  

sursa www.ziaruldeiasi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Sporurile salariale ar putea aprinde fitilul grevei în sistemul sanitar

Redacția

Patru persoane s-au înscris pe un post în cadrul Spitalului Municipal de Urgență Pașcani

Oana Cordoneanu

Românii care se întorc de Paști acasă riscă să petreacă în carantină

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site