RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Utilaj de desfundat canale, estimat la aproape 250.000 de euro, predat de Primărie către ApaVital

Un autocurățitor de canale aflat în proprietatea privată a municipiului, predat spre administrare societății ApaVital, a făcut obiectul unor discuții în legislativul local. O parte dintre consilieri au susținut că acesta nu ar fi trebuit transferat cu celelalte bunuri către operatorul județean, ci menținut pentru intervenții la nivel local, acolo unde oamenii solicită acest lucru.

  

 

 

 

 

Ideea aparține consilierului Marius Pintilie. Acesta a fost de părere că respectivul utilaj putea fi exploatat de către RAGCL sau alt serviciu din subordinea Primăriei.

Sunt foarte multe cazuri în care este necesar să se intervină pentru a fi curățate canalele sau subsolurile pline cu apă. Mă refer aici la cele aflate pe proprietatea oamenilor. Contra cost, puteam oferi noi servicii de curățare. Are cineva nevoie să desfunde un canal. Noi ce îi oferim aici? Sunt situații în care oamenii așteaptă foarte mult până la intervenția celor de la ApaVital“, a spus Pintilie.

În sprijinul celor afirmate de către acesta, a intervenit și consilierul Vasile Anton.

Și la Spitalul Municipal a fost o problemă. Subsolul a fost inundat, iar noi le-am cerut să desfunde canalizările, dar a trebuit să așteptăm două zile“, a explicat Anton.

Primarul Dumitru Pantazi a susținut că nu ar fi posibil ca autocurățitorul să rămână în administrarea municipalității sau al unui alt serviciu, întrucât nu ar exista un loc unde să fie depozitat reziduul.

Precizăm faptul că utilajul are o valoare de inventar de aproximativ 935.000 lei, conform documentelor atașate unei hotărâri adoptate azi cu privire la însușirea în proprietatea privată a municipiului a mijloacelor fixe aflate în evidența contabilă a Unității Administrativ Teritoriale Pașcani.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Licitatii pentru studii de fezabilitate pe viitoare tronsoane de autostrazi in toata tara. Pe lista se numara si Pascani – Siret si Pascani-Iasi-Unghenii

Redacția

Furnizarea apei, întreruptă pe străzile Moldovei, Culturii și Traian Vuia din Pașcani

Redacția

Contract de 1,6 milioane de euro, la Paşcani. Edilii hotărăsc câştigătorul

Redacția
Încarcă...