NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Prețul apei scade cu 83 bani/mcub. Primăriile se pot împrumuta pentru a asigura agentul termic

Principalele măsurile luate de Guvernul României în ultima perioadă de timp în privința serviciilor publice, au fost prezentate astăzi în plenul Consiliului Local de către subsecretarul de stat Bogdan Alexa, vicepreședinte al ANRSC București.

 

 

 

 

 

El a informat membrii legislativului local legat de decizia luată în ședința de Guvern din data de 23 octombrie 2015, când TVA-ul la apă potabilă și industrială a scăzut de la 24% la 9%. Măsura aduce o economie de aproximativ 83 de bani pentru fiecare metru cub de apă consumat. Ea urmează să fie operată în facturile pe care consumatorii le vor primi în luna decembrie.

Prețul unui metru cub de apă practicat de operatorul ApaVital este actualmente de 6.86 lei. După aplicarea reducerii TVA tariful va fi de 6.03 lei. 

De asemenea, Bogdan Alexa a informat executivul local și conducerea RAGCL că se pot împrumuta de la Guvern pentru finanțarea cheltuielilor necesare pentru asigurarea furnizării energiei termice în sezonul rece. Suma pusă la dispoziție de Guvern este de aproximativ 700 milioane de lei.

În cadrul ședinței la care a participat Alexa, pentru a se lua act de demisia sa, el le-a mulțumit colegilor pentru modul în care au colaborat și i-a asigurat de toată susținerea din funcția pe care o deține. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Parlamentari și consilieri locali din Pașcani chemați la DNA. Dosarul are legătură cu primarul Pantazi

Marius Parteni

Vicele pesedist de la Consiliul Județean în vizită la Pașcani, pentru discuții cu caracter politic și administrativ

Răzvan Grecu

Sptalul CF Pașcani transformat în fortăreață: Contractul managerului a expirat, directorul medical și purtătorul de cuvânt au fost schimbați. Presa interzisă în unitate!

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site