RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

USR-PLUS îl atacă pe Pintilie pe tema eutanasierii câinilor comunitari! Acesta a replicat: „Sunteți mai răi decât cei de la PSD! Dezinformați lumea!”

Schimburi dure de replici între organizația USR-PLUS și primarul în funcție, Marius Pintilie, pe tema rezolvării situației câinilor comunitari. Totul după ce săptămâna trecută într-o conferință de presă primarul a făcut un apel la cetățeni și la asociațiile de profil să adopte câini de la padoc, pentru că acesta ar fi plin.

Pintilie a explicat că, dacă nu va scădea numărul de câini de la padoc prin adopții, atunci administrația locală va fi obligată să treacă eutanasierea acestora.

„Fac apel din nou la cetățenii din Municipiul Pașcani să încerce să adopte căței de la padocul orașului. Sunt peste 300 de câini pe stoc acolo, sunt foarte multe probleme semnalate de pășcăneni. Trebuie să mergem să mai strângem câini de pe străzile Pașcaniului, dar la padoc este aglomerație și dacă nu vor fi făcute adopții de către pășcăneni, anunț de acum că vom fi puși în situația neplăcută să facem eutanasieri. Fac un apel pentru toți pășcănenii care doresc să adopte un câine, veniți și adoptați pentru că dacă nu se adoptă acești câini și dacă aceștia nu vor fi preluați de asociațiile care au mai preluat până acum câini vom fi în situația neplăcută, foarte neplăcută din punctul meu de vedere, pentru că și eu am acasă câini și pisici, de a face eutanasieri, deoarece padocul este plin. Câinii care sunt acolo trebuie hrăniți, iar toată cheltuiala cu hrana, adăpostul și îngrijirea lor este în sarcina municipalității, ceea ce înseamnă o cheltuială suplimentară pentru noi toți”, a anunțat primarul Marius Pintilie.

Această declarație i-a făcut pe cei de la USR-PLUS să-l acuze pe Pintilie că dorește eutanasierea câinilor de la padoc deoarece aceștia ar fi o povară pentru administrația locală. În postarea amintită cei de la USR-PLUS le solicită primarului și viceprimarului să găsească o altă soluție decât eutanasierea. Totodată politicienii de la USR-PLUS au mai acuzat că în campania electorală PNL Pașcani a promis un padoc nou.

  

„Zilele trecute primarul orașului Pașcani, Marius Pintilie, a declarat într-o conferință de presă, alături de viceprimarul Cristian Rățoi, că administrația locală a găsit o soluție la problema câinilor maidanezi și a celor aproximativ 300 de patrupede aflate în padocul unei asociații de profil. Cum? Prin eutanasiere. Această așa-zisă soluție, barbară și grotească de altfel, e demnă de festivalul șocant din Yulin, China, în care câinii sunt masacrați pentru plăcerile unora. De ce dorește domnul Pintilie eutanasierea acestor câini? Deoarece ar fi o povară pentru administrația locală.

Îi reamintim actualului primar că a făcut o promisiune în campanie către cetățenii orașului Pașcani și anume faptul că se va construi un padoc care să rezolve problema câinilor comunitari. Acest lucru se regăsește și în programul politic local al PNL. Ce s-a întâmplat cu acestă promisiune nu știm, însă suntem curioși să aflăm, deoarece se pare că în campania electorală la alegerile locale nu ar fi fost o povară ca administrația PNL să suporte un eventual cost cu funcționarea padocului, ba chiar cu construirea unuia nou.

Pe această cale noi, Alianța USR-PLUS Pașcani, solicităm atât primarului Marius Pintilie cât și viceprimarului Cristian Rățoi să găsească o altă soluție mai omenească la această problemă, alta decât eutanasierea unor necuvântătoare care au avut nenorocul să ajungă pe străzile orașului. Totodată, pentru găsirea unor soluții favorabile, ar trebui implicate și cerută părerea ONG-urilor din domeniu. Sau, spre exemplu, ar putea ca cei doi să-și doneze banii din sporurile suplimentare de 25% pe care le câștigă în urma implementării proiectelor cu fonduri UE, subiect ce a fost atins în aceeași campanie împotriva fostului primar care la fel încasa acest spor nemeritat”, au scris cei de la USR PLUS pe Facebook.

Primarul Marius Pintilie a dat un răspuns scurt la aceste acuze chiar pe pagina de Facebook a celor de la USR PLUS. Acesta i-a acuzat de dezinformare și le-a transmis că se aseamănă cu politicienii din PSD.

„Sunteti mai rai decât cei de la PSD! Dezinformați lumea. Îi invit pe toți sa urmărească conferinta de presă”, a răspuns Pintilie.

Reamintim că după tragedia din București din data de 2 septembrie 2013, în care un copil de 4 ani a fost omorât de 6 câini comunitari, Parlamentul României a adoptat Legea 258/2013. Conform acesteia, câinii fără stăpân vor fi cazați în adăposturile serviciilor pentru gestionarea câinilor fără stăpân, pentru o perioadă de 14 zile lucrătoare. Dacă acestia nu sunt revendicați sau adoptați în termenul de 14 zile, vor fi eutanasiați, în baza unei decizii emise de către o persoană împuternicită în acest sens de către primar.

Related posts

Fonduri nerambursabile pentru înființarea sistemelor de irigații

Redacția

Furnizarea apei este întreruptă pe străzi din Pașcani

Redacția

LET`S DO IT, ROMANIA! Curăţenie în toată ţara o singură zi

Oana Cordoneanu
Încarcă...