RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ungaria dă asigurări că primește neîntrerupt gaz rusesc: „Rușii fac bani, cu mult peste așteptări”

Livrările de gaz rusesc spre Ungaria funcţionează neîntrerupt şi vor alimenta atât consumatorii casnici, cât şi pe cei industriali în sezonul rece, a declarat luni Tamas Menczer, secretar de stat în Ministerul de Externe de la Budapesta, citat de MTI și Agerpres.

Viktor Orban castiga un nou mandat de premier in UngariaFoto: AFP / AFP / Profimedia

În baza unui acord recent, Gazprom va livra până la un volum zilnic maxim de 5,8 milioane de metri cubi de gaz peste cele contractate pentru septembrie şi octombrie, a precizat Menczer la televiziunea publică M1.

  

Secretarul de stat a mai afirmat că aproape jumătate din gazul consumat anual în Europa, circa 400 miliarde de metri cubi, vine din Rusia, şi a insistat că „aceia care spun că gazul rusesc ar putea fi înlocuit pe termen scurt pur şi simplu nu spun adevărul”.

Menczer a mai argumentat că Europa nu dispune de destule terminale pentru a primi cantităţi suficiente de gaz natural lichefiat (GNL) şi nici nu are gazoducte suficiente.

Potrivit lui Menczer, Gazprom a generat un profit record de 41,5 miliarde de dolari, dublu faţă de anul trecut, în pofida sancţiunilor Uniunii Europene.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Bărbat găsit mort în mașina unui vecin

Redacția

Guvernul vrea mai multe femei în funcţii de conducere la companiile de stat. Profesionalizarea instituţiilor bate în continuare pasul pe loc

Redacția

Noul concept electric Škoda Epiq

Redacția
Încarcă...