NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Unde vine toamna. Cât de frig se face şi ce fenomene periculoase lovesc România în luna septembrie

Vom avea o toamnă caldă, cu temperaturi peste medie, iar frigul vine abia în octombrie. Astfel, vremea se va menţine caldă până spre mijlocul lunii septembrie, când este posibil să se atingă 31 de grade în sudul ţării, a anunţat TVR.

Centrul european de prognoză pe termen mediu din Anglia, de la Reading, citat de postul naţional de televiziune, estimează că şi luna viitoare va fi mai cald decât în mod normal. Toamna adevărată va veni, aşa cum s-a întâmplat şi în ultimii ani, spre începutul lunii octombrie. Astfel, vremea se va menţine caldă până spre mijlocul lunii septembrie, iar finalul lunii aduce valori maxime şi minime ce se vor încadra între 19 şi 6 grade Celsius. Este probabil ca şi după 15 septembrie să avem o vreme călduroasă, cu temperaturi de 30-31 de grade.

Şi în octombrie va fi cald, dar spre sfârşitul lunii temperaturile vor scădea. Vremea se va mai răci în noiembrie, iar începând cu mijlocul lunii vom avea şi minime de 0 grade Celsius, dar şi ploi. Nici în următoarele zile nu scăpăm de caniculă. Vremea se va menţine călduroasă, izolat caniculară la amiază în sud-vestul teritoriului. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi izolat va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.  

Caniculă în ultimele zile ale lunii august   

Vineri, 30 august, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), vremea va fi în continuare călduroasă, caniculară local în vestul şi în sud-vestul ţării, unde şi disconfortul termic se va menţine ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil şi, îndeosebi după-amiaza şi seara, izolat, mai ales în zonele de deal şi de munte, precum şi în sud-estul teritoriului, vor fi ploi de scurtă durată, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade pe litoral şi 36 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 grade în estul Transilvaniei şi 22 de grade în Dealurile de Vest.

Articol integral pe www.adevarul.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

Salariul mediu net din judeţ a ajuns la 1.700 de lei

Redacția

PROGNOZA METEO în septembrie: Temperaturi medii peste normele climatologice şi ploi în zonele montane

Redacția

Parcul Moldova igienizat și anul acesta de părinți! Cioburi de sticlă găsite în cutia cu nisip unde se joacă copiii

Diana Marcu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site