NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Un politician îi apără pe medicii care iau mită: “Bă, făra plic, până la ora asta ajungeați să fiți tratați de medici veterinari”

 

Catalin Iordache, consilier judetean Braila, a scris un articol in care spune ca cei care sunt impotriva mitei in spitale trebuie sa stie ca, fara plic, ajungeau pana la ora asta sa fie tratati de medicul veterinar. Politicianul ii numeste „melteni” pe cei nemultumiti ca li s-au cerut bani la medic. Consilierul a fost deranjat de un top al spitatelor romanesti in care se da mita, unde spitalul din Braila era pe locul doi si a scris un articol in care spune ca cei care sunt impotriva mitei trebuie sa stie ca fara plic, ajungeau pana la ora asta sa fie tratati de medicul veterinar.

„Ba, meltene, care esti meltean anti-medic si anti-plic trebuie sa stii ceva: Ba, fara plic, pana la ora asta ajungeati sa fiti tratati de medici veterinari. Ba, tu jeg al societatii care ai facut tu 10 clase la seral, cel mult 12 clase, nu ai fi dispus sa muncesti pe salariul unui medic rezident, pentru ca tu, meltene, nu te-ai descurca. Si atunci de ce crezi tu ca unul care a facut 12 clase la zi, 6 ani de facultate si cinci ani de rezidentiat si care trebuie sa invete pana o mierleste se va descurca? Ba, meltene, tu crezi ca unul ca asta se va impaca la gandul ca e rasplatit mai prost decat tine, care tai frunze la caini?”, a scris Catalin Iordache.

A doua zi dupa publicarea articolului, Catalin Iordache a reluat subiectul in sedinta de Consiliu Judetean: „Stiti vreun caz in care un medic, un brancardier, o infirmiera a asteptat un pacient sanatos, dupa ce s-a facut bine la Spitalul Judetean, la un colt de strada si a zis: Bai, de ce nu ai dat spaga? Nu exista. Hai sa ne lamurim, ori ne batem joc de oamenii astia… pentru ca ei pot pleca in privat, unde ne spun: Atata costa! Aveti bani, bine. Nu aveti, puteti sa muriti la mine la usa!”.

Catalin Iordache a explicat ce a vrut sa spuna cu aceasta afirmatie si a subliniat ca plicul la medic este „uneori necesar” in conditiile in care sistemul sanitar este la pamant. „Sa facem o clarificare intre cei care cer si cel care ofera. Darea de mita este egala cu luarea de mita. Nu numai cei care pretind si primesc, ci si cei care ofera sunt vinovati. Daca un pacient e multumit de un serviciu medical, putea sa il recompenseze pe medicul care i-a salvat viata. Acum nu mai poate face asta. Asta nu rezolva problemele din sanatate, dar, de cand vom continua sa maculam aceasta categorie profesionala, vom ajunge la nefericitul caz ca toti medicii sa fie in afara sistemului medical, sa fie intr-unul privat. Poate statul roman sa asigure suficiente resurse ca oamenii sa apeleze doar la privat? Eu cred ca nu. Exprimarea mea a fost pentru a atrage atentia asupra acestui lucru. Evident ca nu sunt de acord ca medicii sa solicite. Vom ajunge doar la veterinar daca vom continua sa distrugem sistemul sanitar luand uscaturile si punandu-le in fata”, a declarat Catalin Iordache. El a sustinut ca sondajul privind mita din spitale e “neprofesionist” si a dat exemplu spitalul din Braila, unde sunt internati 3000 de pacienti lunar, din care doi au spus ca li s-a cerut mita, ca vor face plangere, dar nu au facut-o.

Vasile Barbu, presedintele Asociatiei pentru Protectia Pacientilor, a criticat punctul de vedere al consilierului judetean, despre care a sustinut ca aduce un afront profesiei de medic de medicina umana, dar si de medicina veterinara.

loading...
Advertisements

Related posts

Sancțiuni pentru avocații care eliberează certificate de informare privind medierea

Redacția

O fabrică de jucării de pluş s-a reprofilat și produce măști și halate de protecţie

Redacția

Premieră în România: Se înființează Poliția Animalelor. Autoritățile pot acționa fără mandat dacă un animal este torturat

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site