NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Zeci de apicultori din județ vor compensaţii financiare de la stat

 

Zeci de apicultori din judeţ au depus deja actele necesare pentru a primi compensaţii de la stat din cauza efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie – mai 2019 asupra sectorului apicol. Măsura se impune deoarece familiile de albine nu au putut să beneficieze de hrană suficientă, din cauza diminuării timpului pentru cules, precum şi a cantităţii mici de polen şi nectar.

 

Beneficiarii schemei de minimis pot fi apicultori, persoane fizice care deţin atestat de producător emis în baza Legii nr. 145/2014, apicultori, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, constituite potrivit OUG nr. 44/2008 sau apicultori, persoane juridice, precum şi orice forme asociative cu sau fără personalitate juridică constituite conform legii.

Sprijinul financiar va fi în valoare de 20 lei/familia de albine, reprezentând aproximativ 48% din cheltuielile efectuate de către apicultori pentru asigurarea rezervelor de hrană, conform tehnologiei apicole. Valoarea totală a ajutorului de minimis care se acordă unui beneficiar nu poate depăşi suma de 20.000 euro pe durata a trei exerciţii financiare, în cursul exerciţiului financiar respectiv şi în cele două exerciţii financiare precedente.

Termenul de depunere a cererilor şi documentelor însoţitoare la Direcţiile Agricole Judeţene este 31 octombrie 2019.

Resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis, respectiv 37.000.000 lei se asigură de la bugetul de stat în limita prevederilor bugetare aprobate MADR pe anul 2019. 

 

sursa www.ziarulevenimentul.ro

 

Advertisements

Related posts

Teodor Apostol, directorul general al Kosarom, despre majorarea cu 300% a prețului serviciului de salubrizare: „Ce-mi dă mie Primăria Pașcani mai mult, decât am primit până acum, de banii ăștia?”

Răzvan Grecu

Legea impune ca automatele de cafea să aibă casă de marcat și sursă curentă de apă, până la sfârșitul anului

Redacția

Punctul de pensie crește cu 14 la sută de la 1 septembrie. La ce sumă va ajunge, potrivit proiectului de rectificare bugetară

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site