RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Un pășcănean scoate la vânzare 18 loturi de teren pentru case

Un pășcănean și-a propus să vândă teren pentru 18 case. Pentru că suprafața de teren este în extravilan, pentru a se putea construi locuințe trebuie și câteva aprobări de la Consiliul Local. Astfel, pe ordinea de zi a ședinței ordinare de săptămâna aceasta, consilierii locali vor dezbate și un proiect de hotărâre ce prevede aprobarea Planul Urbanistic Zonal și Regulamentul Local de Urbanism pentru acea parcelă de teren.

Constantin Nemțanu deține un teren în suprafață de 14.540 mp situat pe strada Mălini, în spatele RAGCL. El a decis să vândă terenul în parcele de 800 de mp pentru construcții de case. Cu alte cuvinte, dacă îi iese afacerea, în Pașcani vor fi cu 18 case mai mult.

Deoarece legislația s-a schimbat, Planul Urbanistic Zonal nu mai poate fi solicitat decât pentru suprafețe mai mari de 10.000 de mp, astfel încât pentru a-și vinde parcelele de 800 de mp Nemțanu trebuie să asigure viitorilor proprietari această documentație fără de care nu se poate elibera autorizația de construcție în acea zonă.

  

Constantin Nemțanu a solicitat Consiliului Local aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru un ansamblu imobiliar al cărui regim de înălțime va fi Demisol + Parter + 2 Etaje cu o înălțime maximă de 14,5 m.

Primăria a propus prin proiectul de hotărâre ca infrastructura zonei studiate să se realizeze pe cheltuiala investitorului.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Teodorovici garantează că nu vor fi îngheţate salariile în 2019. Ce spune despre creşterea salariului minim

Redacția

Sondaj: 22% dintre români pot trăi din economii, dar doar trei luni

Redacția

Kelemen Hunor, despre sporuri: Dacă în secolul 21 spui că e un risc să lucrezi la calculator, atunci nu mai deschizi calculatorul

Redacția
Încarcă...