NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Vin vremuri grele: Crește prețul la căldură. Vezi ce preț a propus comisia de analiză și verificare a prețurilor de cost!

Pășcănenii ar putea avea parte de vești proaste după ședința de Consiliu Local de joi, 30 august. Raportul comisiei de analiză și verificare a prețurilor de cost pentru furnizarea serviciului public de alimentare cu energie termică nu este îmbucurător. Din sursele noastre acest document propune consilierilor locali o creștere substanțială a prețului pentru energia termică

Astfel, dacă va fi aprobat de consilierii locali, noul preț de facturare pentru o gigacalorie va fi de 265 de lei față de cei 169,64 de lei cu cât se facturează în prezent, o creștere de peste 56 %. La ora actuală prețul unei gigacalorii este calculat astfel: Prețul local de producție al energiei termice practicat de RAGCL este 322,26 lei/Gcal (inclusiv TVA) pentru energia termică produsă pe bază de gaze naturale cu acciza în centrale termice de cvartal și de 276, 95 lei/Gcal (inclusiv TVA) pentru energia termică produsă în cogenerare. De la populație prețul local de facturare stabilit prin Hotărâre de Consiliu Local a fost de 169, 64 lei/Gcal. De la bugetul de stat compensarea unitară de combustibil a fost de 95,36 lei /Gcal. De la bugetul local sub formă de subvenție, ca diferență neacoperită de primele două componente, a fost de 57,26 lei Gcal.

Afectați de noua scumpire vor fi cei aproximativ 4.700 de abonați ai RAGCL în acest moment, pentru care în fiecare din lunile ianuarie și februarie 2012 regia a consumat în jur de 1 milion de metri cubi de gaz. Consumul necesar producerii unei gigacalorii este, la Pașcani, mai mic de 150 mc/Gcal. Prin urmare, factura medie pentru o lună geroasă de iarnă poate depăși 375 de lei de familie, în condițiile în care noul preț va fi aprobat de consilieri.

  

Debranșările de la rețea sunt permise doar până la data de 1 septembrie. În cursul acestui an, doar circa 80 de clienți au solicitat debranșarea.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Tramvai modernizat de Electroputere VFU Pașcani, prezentat astăzi în Timișoara, de Ziua Transportului Public

Oana Cordoneanu

O firmă din Pașcani licitează pentru furnizarea de fructe în școlile din județul Iași

Redacția

Lichidatorul fabricii Siretul va organiza mai multe licitații, pentru vânzarea activelor

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site