NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Un oraș din imediata apropiere a Hersonului a fost părăsit de forțele rusești, afirmă un oficial local ucrainean

Șeful consiliului municipal din Herson afirmă că forțele ucrainene au părăsit un oraș aflat în apropierea nordică a orașului, potrivit CNN.

Orașul Kiselivka a fost eliberat „în imediata apropiere a centrului regional propriu-zis”. Ocupanții sunt panicați iar populația locală se află într-o stare de așteptare”, a declarat Oleksandr Samoilenko pentru televiziunea ucraineană.

Comentariile lui Samoilenko nu au fost confirmate de armata ucraineană.

Natalia Humeniuk, purtătoarea de cuvânt a Comandamentului Operațional Sud, a fost întrebată despre aceste informații și a dorit doar să spună că este „foarte rău și periculos pentru personalul militar atunci când oficialii și mass-media spun ceva despre așezări care nu au fost confirmate ca fiind eliberate de către comandament”.

Advertisements
  

Imagini recente din satelit au arătat un număr de vehicule militare rusești încă în Kiselivka, care se află pe drumul principal care leagă Mikolaiv – care este deținut de ucraineni – și orașul Herson, care este încă ocupat.

Advertisements

Luni, Institutul pentru Studiul Războiului a declarat că imaginile din satelit ale pozițiilor rusești cunoscute din Kiselivka, care se află la 15 kilometri nord-vest de orașul Herson, au arătat că toate vehiculele rusești, cu excepția a patru,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Banditism juvenil, ziua în amiaza mare: Un băiat de 13 ani a ameninţat şi tâlhărit cinci fete de 14 ani

Redacția

Şeful Comisiei pentru muncă din Camera Deputaţilor, după discuţiile cu sindicaliştii STB: Administraţia societăţii acţionează la limita legii

Redacția

Ce vor face colegii băiatului de la Liceul cu Program Sportiv infectat cu COVID

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site