NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

15 mai este termenul limită de depunere a cererilor la APIA

Iesenii care vor sa depuna actele o pot face la Centrul Judetean APIA sau la Centrele Locale de care apartin. In momentul in care se duc sa depuna cererile unice, agricultorii pot afla conditiile de acordare a platilor directe pentru sectorul vegetal si cel zootehnic, a ajutoarelor nationale tranzitorii si a platilor pentru masurile compensatorii de dezvoltare rurala.

 

Inspectorii APIA ii vor ajuta sa completeze corect cererea unica de plata in anul 2018 si cum sa identifice corect terenul agricol in IPA online. De asemenea, agricultorilor li se vor comunica noile masuri derulate de APIA, respectiv sprijin pentru crearea de suprafete impadurite, plati pentru silvomediu si clima.

Documentele necesare la depunerea cererii unice de plata, normele de ecoconditionalitate. Recomandarea specialistilor APIA pentru fermierii din judet, dar si din tara este ca, inainte de a veni la Centrul APIA, acestia sa verifice in Registrul Agricol situatia terenului pe care il utilizeaza la Primaria unde il are inregistrat.

Daca fermierii au animale in gospodarii trebuie sa se asigure ca datele aferente acestora sunt actualizate in Registrul National al Exploatatiilor (RNE), respectiv medicul veterinar concesionar, propriile evidente, daca fermierul este utilizator SNIIA (Sistemul National de Inregistrare si Identificare a Animalelor).

Inainte de a semna, fermierii ar trebui sa verifice toate datele din cererea depusa. Pana pe data de 3 mai au depus cererile unice 17.585 de fermieri din Iasi. In total, sunt asteptati sa depuna cereri 24.019 de fermieri.

sursa www.bzi.ro

Advertisements

Related posts

Ministrul Finanțelor: Vom avea o problemă la plata salariilor și a pensiilor, dacă execuţia bugetară este proastă

Redacția

1,1 miliarde de lei pentru finalizarea procesului de restituirea a taxelor auto

Redacția

Un român vinde aer îmbuteliat în Munții Carpați. O doză are 190 de inhalări și e la mare căutare în China

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site