RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Un ieșean a murit după ce a căzut într-o prăpastie de 100 de metri, la Lacul Roșu. Apel de ajutor pentru soția lui Radu

Un ieșean a murit după ce a căzut într-o prăpastie de 100 de metri, la Lacul Roșu. Apel de ajutor pentru soția lui Radu.

Radu Tudorachi avea 53 de ani și era membru al Alpin Club Repedea.

„Au apărut şi alte dificultăţi din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile şi terenului extrem de periculos. Din păcate, în ziua următoare, duminică, a fost găsit cadavrul victimei, care a alunecat pe o vale abruptă, peste stânci, într-un loc greu accesibil. Victima cu siguranţă a decedat în momentul accidentului, după ce a căzut mai mult de 100 de metri“, a comunicat Salvamont Gheorgheni.

După ce salvamontiştii şi jandarmii montani l-au descoperit fără suflare, avea să se constate că alpinistul se îndepărtase circa 100 de metri de cort, lucru ce poate fi considerat ca o greşeală enormă, deoarece se afla într-o zonă extrem de periculoasă, nemarcată, deasupra prăpastiei.

  

Colegii alpinistului decedat tragic la sfârştitul săptămânii au postat pe contul de Facebook un mesaj prin care transmit condoleanţe familiei şi fac un apel către cei care pot şi doresc să o sprijine financiar pe soţia victimei:  

„În urma unui tragic accident în zona Cheilor Bicazului, Alpin Club Repedea Iaşi anunţă cu tristeţe trecerea în nefiinţă a lui Radu Mişu Tudorachi – cel care a fost unul dintre primii membri ai asociaţiei noastre, un promotor activ al alpinismului de perete, mentor, prieten şi partener de coardă pentru zeci de ieşeni. În aceste momente grele, rămânem alături de familie şi de prietenii săi îndureraţi şi îi rugăm pe cei care doresc să contribuie cu un sprijin financiar să direcţioneze orice ajutor către soţia sa – Laura Ştefana Tudorachi. IBAN: RO84INGB0000999906187611; Titular: Laura Ştefana Tudorachi; Banca: INGB CENTRALĂ; Moneda: RON; SWIFT: INGBROBU; BIC: INGB. Rămâi cu bine, Mişule!“.

sursa telem.ro

Related posts

Cât costă o incinerare și ce trebuie să facă ieșenii care optează pentru această metodă

Redacția

Lețcani: Grav accident de circulație, cu patru autovehicule implicate și cu o victimă

Redacția

USV Iași, prima universitate care va începe noul an universitar pe 18 septembrie

Redacția
Încarcă...