RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

O româncă din Italia și-a donat toți banii pentru a aduce moaște ale Sfântului Andrei în țară, preoții italieni profund impresionați

Cu ajutorul unei românce stabilită în Italia, o parte din moaștele Sfântului Andrei au ajuns la Mănăstirea Sfântul Efrem cel Nou de lângă Cristian, devenind astfel, singurul lăcaș din zona Transilvaniei unde se pot găsi o părticică din acestea, scrie newsbv.ro.

Pe site-ul eBay, cea mai mare companie din lume axată pe licitații online, fuseseră scoase la licitație de către o parohie catolică din Italia o parte din moaștele Sfântului Andrei pe care biserica le deținea. Preotul lăcașului de închinăciune nu a vrut să facă afaceri, ci doar să strângă bani pentru a-și ajuta enoriașii ale căror venituri au fost puternic afectate anul trecut de pandemia de COVID-19, astfel încât unii ajunseseră în situații limită.

Andreea, o româncă stabilită în Italia, a văzut anunțul și a decis să își doneze economiile pentru a-i ajuta pe cei năpăstuiți de soartă cu condiția ca Sfintele oseminte să fie donate unei mănăstiri de suflet pentru ea, Mănăstirea Sfântul Efrem cel Nou de lângă Cristian, Brașov.

Aceasta a vrut să rămână anonimă, fără a oferi prea multe detalii despre ea sau despre suma pe care a donat-o, însă gestul său a fost menționat de către preoții italieni, care au fost profund impresionați de decizia femeii. Moaștele au ajuns în țară însoțite de un document ce stabilește autenticitatea și originea sacră a acestora, după ce înalții prelați ai Italiei și-au dat acordul pentru această donație. 

  

La slujba de duminica trecută oficiată la mănăstirea de la Cristian, au fost prezentate aceste moaște ale Sfântului Andrei, fiind practic singurul lăcaș din zona Transilvaniei unde se poate găsi o părticică din acestea.

Cu ani în urmă, moaștele Apostolului au fost aduse la poalele Tâmpei de la Mănăstirea Peștera Sfântului Apostol Andrei din comuna Ion Corvin județul Constanța, unde sunt găzduite în permanență, tradiția populară susținând că în respectiva peșteră a trăit și a creștinat Sfântul Apostol.

Acesta este cel care a creștinat poporul român, propovăduind creștinismul pe teritoriul de astăzi al Dobrogei. Din 2012, ziua Sfântului Andrei – 30 noiembrie – este sărbătoare legală și zi nelucrătoare. Românii au intrat astfel în rândul națiunilor care își revendică începuturile creștine de la apostolul Andrei, alături de scoțieni, spanioli, greci și ruși.

gazetaromaneasca.com

Related posts

Cereri de decontare a hranei pentru refugiați, „până marți”

Redacția

O femeie a lăsat gazul deschis, apoi a căutat câteva minute chibritul. Acum este la spital cu arsuri de gradul II

Oana Cordoneanu

Guvernul a aprobat un act normativ care prevede creşterea cu 150 a numărului de școli care vor beneficia de programul „Masă caldă”

Redacția
Încarcă...