RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Un elev de la Colegiul „Sadoveanu” a ingerat mai multe pastile după o ceartă cu prietena

Adolescența este cea mai grea „boală”, o perioadă destul de intensă din viața unui tânăr. Din păcate, din ce în ce mai mulţi  tineri ajung la suicid pe fondul tulburărilor emoţionale.

Astăzi, în jurul orei 13.00, un elev de la Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” a fost transportat la Spitalul Municipal Pașcani. V. B. din satul Topile, comuna Valea Seacă, a fost găsit în baia colegiului,  de către profesorul de serviciu. Elevul se afla cu prietena sa, care fost văzută de cadrul didactic. Tânăra a fost întrebată ce se întâmplă, și  i-a spus că îi este rău prietenului său.

 Printr-un apel la 112, o ambulanță a sosit la fața locului și l-a transportat la Spitalul Municipal Pașcani. Din cele declarate de tânăr, acesta a ingerat 20 de comprimate de paracetamol și aspacardin.

  

 „A luat niște pastile pe fondul unor neînțelegeri cu prietena lui, este înafara oricărui pericol. L-au ținut sub observație la Spital. Am anunțat părinții, psihologul școlar. Astăzi a fost la ore, după ce a ieșit a luat pastile și s-a întors în școală să se întâlnească cu prietena”, ne-a declarat Carmen Dimitriu, director Colegiul Național Mihail Sadoveanu.  

 În România și nu numai sunt mii de oameni care au nevoie de un sfat psihologic, dar în același timp ezită să ceară un ajutor specializat. De câteva luni, este demarat un proiect prin care oamenii pot apela gratuit la consiliere prin telefon. Practic, proiectul „Voluntar în linia întâi” vine ca o necesitate pentru persoanele care trec prin momente grele a vieții și au nevoie de ajutor. Astfel se oferă consiliere, sprijin psihologic şi emoţional, iar totul rămâne confidențial.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Tu știi unde îți trimiți copilul de luni? Dezastru în caz de incendiu sau cutremur în școlile și grădinițele din Pașcani! Lista instituțiilor de învățământ ce nu au aprobări de la ISU și DSP!

Răzvan Grecu

Maria și Alexandru au câștigat trofeul la “Festival România”! (FOTO și VIDEO)

Carmen Bălăceanu

Un profesor de la Liceul Tehnologic Cristești a participat la un proiect Comenius în Italia

Redacția
Încarcă...