RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Un elev a dat spargeri în serie în timp ce era în arest la domiciliu

Abia ieşit din arestul la domiciliu şi trecut sub control judiciar, un puştan a luat furturile de la capăt, dând două spargeri la magazinele din blocul Carmen. A.T., s-a lăudat unui prieten că ar mai fi „produs bani“ şi în timpul arestului la domiciliu, dând alte 3-4 spargeri, fără a fi prins. Faptele au avut loc spre sfârşitul anului 2019.

În noiembrie, însoţit de alte două persoane neidentificate, A.T. a spart un magazin din care a sustras un rucsac în care se aflau 6.000 de euro şi 6.000 de lei. A ieşit din magazin şi cu patru genţi de rafie umplute cu haine, 200 mostre de parfum, 8 bancnote de colecţie, două pungi cu monede de 1, 2 şi 50 eurocenţi, 1 şi 2 euro, 15 ceasuri de mână, două cuţite, 6 telefoane mobile şi 3 laptopuri defecte. Prejudiciul total s-a ridicat la 47.000 lei.

Încurajat de succesul primei operaţiuni, A.T. a mai comis o spargere, în aceeaşi zonă, cu două nopţi înaintea Crăciunului. De această dată, prada a fost mai modestă, rezultatul furtului constând în 200 de huse de telefon, în valoare totală de 2.600 de lei.

Hoţul a fost identificat în scurt timp, pentru că în zona centrală a Iaşului se află numeroase camere video, iar A.T. nici măcar nu se obosise să-şi pună mănuşi, astfel încât lăsase numeroase amprente digitale. În plus, el s-a lăudat cu faptele în faţa unor colegi de şcoală, audiaţi ca martori.

  

„Chiar dacă am fost în arest la domiciliu, eu tot am ieşit din casă şi am produs bani, am ieşit de vreo 3-4 ori noaptea, când ai mei dormeau, am fost în oraş unde am spart magazine şi am făcut bani. Plecam noaptea cu doi prieteni de-ai mei din cartier, când ai mei dormeau; am spart magazine pe Independenţei cu cei doi tovarăşi şi am făcut bani; am produs o geantă de parfumuri şmechere, am găsit bani în magazin“, le-a spus acesta.

Din cauza vârstei, A.T. urmând să împlinească 18 ani abia în decembrie, el a fost condamnat de magistraţii Judecătoriei doar la 1 an şi 2 luni de internare într-un centru educativ. Sentinţa nu este definitivă, cazul aflându-se pe rolul Curţii de Apel.

ziaruldeiasi.ro

Related posts

Coliziune între un taxi și un Renault la Conțești

Oana Cordoneanu

Casă arsă la Pietrosu după ce rezervorul unei drujbe s-a aprins de la o țigară

Marius Parteni

Acțiune a polițiștilor pășcăneni pe linie silvică. Au fost aplicate sancțiuni de 6000 lei

Redacția
Încarcă...