RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cercetătorii sugerează să încercăm experiențe noi atunci când simțim că timpul ne scapă printre degete

Dacă fiecare zi pare să treacă în ceață, încercați să căutați experiențe noi și interesante, sugerează cercetătorii, care au descoperit într-un studiu recent că imaginile memorabile par să dilate timpul.

Oamenii de știință au descoperit în trecut că experiențele mai zgomotoase par să dureze mai mult timp, în timp ce concentrarea asupra ceasului face, de asemenea, ca timpul să se dilate.

Acum, o altă echipă a ajuns la concluzia potrivit căreia cu cât o imagine este mai memorabilă, cu atât este mai probabil ca o persoană să creadă că a privit-o mai mult timp decât a făcut-o de fapt. De asemenea, oamenilor le este mai ușor să își amintească astfel de imagini a doua zi.

Descoperirile, posibil utile pentru Inteligența Artificială

  

Profesorul Martin Wiener, coautor al studiului, care lucrează la Universitatea George Mason din SUA, a declarat că aceste descoperiri ar putea contribui la îmbunătățirea inteligenței artificiale care interacționează cu oamenii, oferind, de asemenea, posibilitatea de a ne modifica percepțiile.

„O idee ar putea fi: dacă putem prelungi intervalul perceput în timp ce arătăm o imagine unei persoane, imaginea respectivă poate fi reținută mai bine 24 de ore mai târziu”,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ciucă: „Dacă se opreşte importul de gaze din Rusia, suntem în măsură să asigurăm aprovizionarea României cu gaz”

Redacția

VIDEO ​Zelenski: Începem discuții cu Norvegia despre posibilitatea unei misiuni de antrenament pentru piloţii noştri

Redacția

Un fost antrenor de fotbal a lăsat 3 dintre ramurile forțelor armate americane fără comandant

Redacția
Încarcă...