RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Humza Yousaf a demisionat din funcția de prim-ministru al Scoției și lider al Partidului Naţionalist Scoţian / El era primul lider musulman al unui partid important din Regatul Unit

Humza Yousaf

Sursa foto: Twitter/@HumzaYousaf

Humza Yousaf a demisionat din funcția de prim-ministru al Scoției și lider al Partidului Naţionalist Scoţian (SNP), transmite BBC.

Yousaf a spus că va rămâne în funcția de prim-ministru până când va fi ales succesorul său. El a recunoscut că a „subestimat în mod clar” răul pe care l-ar fi provocat Verzilor punând capăt acordului de împărțire a puterii dintre SNP și ei în modul în care a făcut-o.

  

Yousaf a declarat că și-a petrecut weekendul reflectând la ceea ce era mai bine pentru SNP, guvern și țară și a ajuns la concluzia că „repararea relației dintre cele două partide politice nu se poate face decât cu altcineva la cârmă”.

Liderul SNP urma să fie confruntat cu două voturi de neîncredere în cursul acestei săptămâni, dar a spus în discursul său că este „absolut posibil” să fi câștigat prin încheierea unui acord.

El a declarat reporterilor că nu este dispus să își schimbe principiile doar pentru a se menține la putere.
Yousaf a devenit emoțional în ultimele etape ale discursului, spunând că a fost o „onoare” să conducă țara sa și că, atunci când era copil,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

UPDATE Scor final, România – Spania 0-3 / Meciul s-a jucat pe stadionul Ghencea

Redacția

Lidera extremei drepte franceze, Marine Le Pen, conduce în intenţiile de vot, potrivit celui mai recent sondaj

Redacția

București: Sute de blocuri și spitalele Colentina și Matei Balș vor rămâne fără apă caldă până vineri noaptea, 20 mai

Redacția
Încarcă...