RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Un consilier spune că s-au cheltuit prea mulți bani pentru așa zisul „orășel al copiilor”. Primăria explică cât costă figurinele!

Claudiu Bodoașcă, lideul grupului PNL din Consiliul Local, a criticat pe o rețea de socializare modul cum s-au cheltuit banii publici pentru amenajarea așa zisului „orășel al copiilor” din fața Primăriei. Alesul local consideră că decorațiunile, brazii și luminițele de pe sediul administrației locale nu au cum să coste 85.000 de lei.

 

 

  

Bodoașcă a declarat pentru Actualitatea TV că „orășelul copiilor” este un eșec, iar costurile totale de amenajare nu trebuiau să depășească 25.000 de lei.

“Ca și sumă, acele decorațiuni nu pot costa mai mult de 20.000 lei, și cu brazii, 25.000. Înseamnă că ceilalți 50.000 s-au dus pe luminițele de pe Primărie. O să avem ședință de Consiliu și o să întreb, dacă o să ni se permită. Dacă nu, o să facem cerere în scris să vedem cum s-au achiziționat, care au fost prețurile de achiziție. În continuare eu consider că acel „Orășel al Copiilor” este un eșec. Prea puțin pentru ce așteaptă copiii. Sunt mai frumoase ornamentele decât cele de anul trecut, dar nu sunt după așteptări, dau după cum au alte orașe din jurul nostru. Puteau fi cheltuiți mult mai eficient acei bani”, este opinia consilierului liberal, Claudiu Bodoașcă.

De partea cealaltă, conducerea Primăriei s-a justificat prin vocea purtătorului de cuvânt al instituției. Cristian Menegon a explicat care sunt costurile pentru fiecare dintre figurinele de Crăciun amplasate în fața Primăriei.

„Pentru că au ieșit foarte multe discuții legate de achiziționarea iluminatului festiv din zona Primăriei, cât și a Orășelului Copiilor, am să clarific situația și sumele pe care Primăria le-a achitat. E vorba de sania lui Moș Crăciun care a costat 12,970 lei, cu următoarele dimensiuni 400×100 cm, Moș Crăciun a costat 8065 lei, cu dimensiunile 200 x 145 cm, și omul de zăpadă care a fost 4450 lei, dimensiuni 250X150 cm. La acestea s-au mai adăugat brăduții care nu intră în banii respectiv. Este vorba despre 10 brăduți care au fost puși în piață. Pe lângă aceștia, mai sunt încă 10 brazi mici care sunt în Seră și vor fi plantați în oraș, în primăvară.

În suma de 85.000 lei intră aceste figurine, iluminatul de pe Primăria Municipiului Pașcani, iluminatul din fața Primăriei, pe stâlpi, cel din brăduți și din copăcei. Tot în această sumă intră și montajul. Nu s-a făcut niciun fel de aranjament deosebit, sume fictive cum s-a scris pe diverse rețele de socializare. Poate să vină oricine dorește să verifice aceste sume, nu este nicio problemă, a declarat Cristian Menegon, purtătorul de cuvânt al Primăriei Pașcani.

Claudiu Bodoașcă a postat ieri pe o rețea de socializare faptul că figurina ce reprezintă o sanie trasă de doi reni costă în realitate 6.000 de lei. Alesul local a făcut și trimitere la un site care comercializează astfel de produse din care rezultă că o sanie cu doi reni de peste 3 metri costă 5.300 de lei.

 

 

Related posts

Campanie de avertizare a populatiei, demarata de DSV

Redacția

Stații noi de călători în județul Iași

Ema Roman

Legislativul local convocat pentru aprobarea Strategiei de Dezvoltare Urbană pentru perioada 2021 – 2017

Marius Parteni
Încarcă...