RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Un bărbat din Valea Seacă are de plătit o factură colosală la E.ON


Nu si-a imaginat niciodata ca va ajunge in aceasta situatie. Umilit de E.ON, clientul din comuna ieseana Valea Seaca a ramas socat cand a primit ultima factura pentru energia electrica.

Desi mai auzise ca exista situatii nefericite, iar unele persoane au patit la fel ca el, nu i-a venit sa creada ca se numara printre clientii nemultumiti. Acesta a ajuns la disperare intrucat a fost mintit si este obligat sa plateasca o factura colosala. Desi sustine ca a fost acuzat de aceasta fapta, el nu se simte vinovat cu nimic intrucat nu a fost dovedit acest lucru. Vrea sa isi faca dreptate cu orice pret, inclusiv sa apeleze la judecatori.

 Amenda pentru furt de curent

  

Calvarul a inceput pentru Alexandru Mormeci in urma cu un an. Barbatul a primit o vizita surpriza in luna septembrie anul trecut. Au venit doi tineri cu legitimatii E.ON care voiau sa schimbe contorul. Dupa ce s-au uitat la acesta, au cerut sa fie lasati sa se uite prin toata casa, au numarat frigiderele si au intrebat de cat timp are masina de spalat. Proprietarul casei i-a intrebat pe cei doi angajati E.ON ce cauta de fapt si i s-a spus ca s-au gasit amprente pe contor, ca si cum cineva ar fi umblat acolo si ar fi furat curent. Dupa asta, au schimbat contorul si dupa vreo 5 minute in care au discutat intre ei, i-au dat o foaie clientului Mormeci sa o semneze, dar fara sa explice ce scrie acolo.

 “Fiind foarte mult de citit, am semnat fara sa ma gandesc ca ar fi vreo problema. Dupa 3 luni, in februarie anul acesta, am primit o amenda pentru furt de curent, in valoare de 60 de milioane de lei vechi. Mi s-au adus acuze fara sa fiu prins cu nimic. Am facut doua contestatii la E.ON si nu am primit niciun raspuns. Trebuia sa fie facuta o comisie care sa constate furtul de curent, dar nu a venit nimeni si nu m-au contactat sa fiu chemat pe undeva sa explic situatia. Sunt acuzat ca timp de un an am consumat ilegal 8.000 de KW. Apoi am mai primit de la Targu Mures o somatie prin care eram anuntat ca daca nu platesc in 15 zile amenda imi intrerupe furnizarea energiei electrice. Am depus din nou contestatie. Pana acum, niciun raspuns”, a spus Alexandru Mormeci. Tinerii angajati la E.ON au luat contorul si au zis ca il vor duce la Timisoara sa verifice daca se constata ca s-a furat curent. Dupa plecarea acestora, ieseanul Mormeci a citit foaia pe care a semnat-o, iar acolo scria ca s-au gasit zgarieturi pe contorul vechi si ca s-a furat curent. “Eu astept un raspuns, dar se pare ca nimeni nu ne baga in seama. Cum sa fiu acuzat de ceva fara sa fie facute verificari? Nu pot sa platesc atatia bani si nici nu o sa-i platesc decat daca se dovedeste ca sunt vinovat. Iar acest lucru este imposibil”, a mai spus clientul nemultumit. Reprezentantii E.ON nu au oferit un punct de vedere pana la inchiderea editiei.

 E.ON, amendat cu jumatate de miliard

Compania a fost sanctionata in repetate randuri de reprezentantii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Iasi pentru ca abonatii erau nevoiti sa astepte ore intregi la rand sa plateasca o factura. In anul 2013, compania a primit o amenda in valoare de jumatate de miliard de lei pentru comportament incorect fata de consumatori. Desi sediul companiei a fost mutat, problema inca persista, multi dintre clienti fiind nemultumiti ca trebuie sa stea ore in sir sa achite facturile. In ultimii ani, au fost depuse sute de reclamatii impotriva societatii, fie din cauza facturilor sau pentru ca nu sunt tratati corespunzator de reprezentantii companiei. In acest an, au fost depuse 33 de reclamatii la sediul CJPC Iasi, majoritatea vizand facturarea necorespunzatoare. Acestea sunt in curs de solutionare.

cititi articolul complet pe www.bzi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Chiria medie pentru o garsonieră a ajuns în Iaşi la 191 de euro

Redacția

De la ce români ia și cui le dă statul bani în 2024

Redacția

Pontonul unde au tăiat panglica Raluca Turcan și alte șase persoane s-a scufundat parțial la mai puțin de o lună de la inaugurare

Redacția
Încarcă...