NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Colonelul (R) Ioan Cotună Pantazi înmormântat cu onoruri militare: „Rămas bun nea Jenică”! (VIDEO)

Colonelul în rezervă Ioan Cotună Pantazi a fost condus astăzi pe ultimul drum de sute de persoane. Fostul polițist a fost înmormântat cu onoruri militare, în cimitirul din suburbia Lunca, acolo unde de altfel și locuia.

 Strada principală din suburbia Lunca a fost blocată astăzi de oamenii veniți să fie alături de familia lui Ioan Cotună Pantazi. Nu au lipsit de la acest eveniment foști colegi de-ai celui decedat, angajați ai Inspectoratului Județean de Poliție Iași în frunte cu chestorul Ioan Scripniciuc, șeful acestei instituții. La căpătâi i-a stat familia: soția, fiica, ginerele, nepoții, finii și multe alte rude.

Ne aducem aminte că în urmă cu 40 de ani eram în anul I la Școala Pedagogică, iar acum după toți anii aceștia am ajuns să îl conducem pe ultimul drum pe Jenică, colegul nostru. Tuturor ne este sufletul greu. A fost un om deosebit, dedicat meseriei de învățător, dar care mereu a ținut la pregătirea proprie și autoperfecționare. A urmat cariera militară pe care a îndrăgit-o mult, și culmea, la întâlnirea de 30 de ani de la terminarea Școlii Militare, a decedat. Este o durere enormă. Nu ne așteptam, ne pare foarte rău de el. Dumnezeu să îl așeze acolo unde merită. Este o perdere foarte grea”, a spus Mirel Pristavu, un fost coleg de-al lui Ioan Cotună Pantazi.

Cortegiul funerar a pornit de la casa lui nea Jenică, cum îi spuneau apropiații, în jurul orelor 11.20. Toți cei care l-au iubit și prețuit i-au fost alături, iar acum îl plâng și regretă.

Ioan Scripniciuc, șeful IPJ Iași, a dat citire mesajului transmis de reprezentanții Poliției Române în biserică la finalul slujbei oficiate de preoți.Colonelul în rezervă a fost înmormântat cu onoruri militare.  

Ioan Cotună Pantazi a încetat din viață sâmbătă, 4 octombrie, în timp ce participa la un eveniment prilejuit de împlinirea a 30 de ani de la terminarea Școlii Militare. El a fost mai învățător, după care a urmat Școala Militară și a activat ca polițist. A fost șef al Biroului Rutier din cadrul Poliției Pașcani și Iași.  Dumnezeu să îl odihncească în Pace! 

{flv}diverse/inmormantare cotuna{/flv}

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

      

loading...
Advertisements

Related posts

Modificare importantă asupra legii privind circulaţia pe drumurile publice, promulgată de Iohannis

Redacția

Şuvoaie de apă au inundat ieri comuna Hărmăneşti și suburbia Blăgeşti (VIDEO)

Marius Parteni

La scăldat în fântâna arteziană din Parcul Municipal

Irina Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site