RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ultimul tun din mandatul lui Dumitru Pantazi: 2.000.000 de euro pentru reabilitarea străzii Gării!

Ultimele luni de mandat ale primarului Dumitru Pantazi par extrem de prețioase pentru acesta și le exploatează la maxim. Edilul șef dorește ca aleșii locali să-i aprobe un proiect de hotărâre prin care se vrea cheltuirea a 2 milioane de euro pentru 3 km de drum.

  

Este vorba despre reabilitarea străzii Gării ce ar urma să fie realizată într-un interval de 12 luni. În acest sens, consilierii locali au fost convocați de primarul Dumitru Pantazi la o ședință ordinară ce va avea loc miercuri, 30 septembrie. Pe ordinea de zi se află și aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea străzii Gării.

Astfel, conform proiectului întocmit de Interproiect SRL din Bacău, pentru reabilitarea străzii ar fi necesari 10.123.359 de lei, adică 2.295.078 de euro. Imensa sumă ar fi necesară pentru acoperirea unor lucrări, dintre care spicuim pe cele mai importante: terasamente 6867 mc, sistem rutier nou 11.957 mp, ranforsare sistem rutier nou 23.640 mp, șanțuri pereate 1426 mp, reparații îmbrăcăminte: 942 mp, acostamnete beton 1520 mp, ranforsare străzi lateral 666 mp, rigole carosabile 100 mp, trotuare pavelate 11.940 mp, spații verzi 6.250 mp etc.

Advertisements

Rămâne de văzut dacă aleșii locali vor fi de acord cu astfel de cheltuieli având în vedere că pentru reabilitarea Esplanadei, scărilor mici și mari, dar și a străzilor Izvoarelor, Mihai Eminescu, Fântânele și Ceferiștilor s-au cheltui 17 milioane de lei, bani accesați de la Uniunea Europeană.

Advertisements

 

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Lucrări de intervenţie la intersecţia străzii Mihai Eminescu cu Izvoarelor, pe zona reabilitată cu fonduri europene

Ema Roman

Legea de comercializare a produselor româneşti a fost promulgată

Redacția

Apa potabilă sistată șapte zile în comuna Lespezi

Diana Marcu
Încarcă...