NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ultima ofertă de la ApaVital: pentru 1,5 lei pe lună în plus la factură vor citi ei apometrele, contractele vor fi tot colective!

Cu câteva zile înainte de votul din Consiliul Local, ApaVital pentru a-și putea încasa debitele restante, face o nouă ofertă pășcănenilor. Astfel, blocurile ce nu au contract pot încheia o înțelegere prin reprezentantul de scară, iar dacă vor plăti 1,5 lei/apartament reprezentanții ApaVital vor face citirile la apometrele din apartamente.

Totuși prezența în contract a unui reprezentant de scară este necesară, iar operatorul promite că acesta nu va răspunde material. Mai mult, cetățenii ar urma să-și achite costurile în baza unei liste de plată direct la casieria operatorului. Toate aceste se vor putea face doar pentru 6 luni până pe 31.12.2015, după această perioadă urmând a se aplica contractele standar.

ApaVital informează printr-un comunicat de presă această schimbare de strategie economică și cum primarul Dumitru Pantazi este în scădere de popularitate, acesta este găsit responsabil de clemența arătată cetățenilor.

  

„Decizia APAVITAL are la bază propunerea venită atât din partea Primarului Municipiului Paşcani, cât şi a altor persoane responsabile din municipiu”, se arată în comunicatul de presă.

Noua strategie a celor de la ApaVital vine după ce NewsPascani.com a publicat o decizie definitivă și irevocabilă a unei instanțe din România conform căreia contravaloarea apei furnizată fără contract nu poate fi imputată consumatorului.

Redăm mai jos integral comunicatul de presă:

Pentru fluidizarea activităţii de contractare a serviciilor de apăşi de canalizare, precum şi pentru oferire unei posibilităţi de plată individuală a proprietarilor din blocurile municipiului Paşcani,, începând cu data de 29 iunie 2015 vom sprijini prin personalul propriu activitatea de repartizare a consumurilor la nivel de apartament astfel ca fiecare proprietar să îşi poată achita consumurile direct la casieria APAVITAL.

Decizia APAVITAL are la baza propunerea venită atât din partea Primarului Municipiului Paşcani cât şi a altor persoane responsabile din municipiu.

Astfel, personalul APAVITAL împreună cu reprezentantul de scară va stabili consumul individual al apartamentului în baza repartitoarelor şi va efectua calculul pentru repartizarea diferenţelor faţă de apometrul de branşament. Diferenţele se vor repartiza egal fiecărui apartament din bloc sau scară. Va rezulta o lista de plată pentru apăşi canalizare, semnată de reprezentantul de scară, de unde fiecare proprietar va şti cât are de plată. Suma rezultată astfel va putea fi achitată individual la casieria APAVITAL.

Costul serviciului de repartizare a consumului va fi de 1,51 lei/apartament. Totodată APAVITAL va pune la dispoziţia reprezentanţilor de scara toate evidenţele privind plăţile efectuate de proprietarii de apartamente.

Pentru legalitate reprezentantul blocului/scării va semna un contract, fără implicaţii materiale personale, întrucât rolul sau va fi doar de a participa la întocmirea listei de plata şi verificarea corectitudinii calculului.Contractul astfel încheiat va avea o valabilitate de 6 luni până la data de 31.12.2015.

Prin acest circuit orice păşcănean va putea să îşi achite individual serviciile de care beneficiază.

 

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Apartamente ANL repartizate astăzi la două familii din Pașcani

Răzvan Grecu

Pășcănenii sunt interesați să discute cu consilierii locali

Teona Gherasim

Dispenserele de dezinfectant din scările de bloc sunt realimentate

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site