NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

O absolventă a Liceului „Miron Costin”, singura din Pașcani, cu media 10 la Evaluarea Națională

Singura elevă din Pașcani, care a reușit să obțină nota 10 la ambele probe din cadrul Evaluării Naționale, este Miriam Hobincă, absolventă a Liceului „Miron Costin”.

Aceasta a fost, totodată, șefă de promoție în acest an, reușind să termine ciclul gimnazial cu aceeași medie de 10 pe linie, alături de colegii Iulia Lupu și Vasile Gheorghiu.

Atunci, Miriam declara reporterilor NewsPascani.com, că se bucură că a reușit această performanță întrucât a muncit pentru rezultatele pe care le are. De asemenea, aceasta precizase că va rămâne elevă a Liceului „Miron Costin”, intenționând să opteze pentru specializarea Științe ale Naturii, din cadrul instituției de învățământ. „Mă bucur nespus. Nu a fost foarte greu să obțin aceste rezultate, pentru că am învățat tot timpul. Sunt fericită iar în continuare voi opta pentru specializarea Științe ale Naturii, din cadrul Liceului „Miron Costin”, ne-a declarat Miriam Hobincă, la festivitatea de absolvire.

Conducerea unității de învățământ s-a declarat extrem de mulțumită de rezultatele elevilor, obținute la Evaluarea Națională de anul acesta, subliniind faptul că acestea sunt în concordanță cu mediile pe care elevii le-au avut în cei patru ani de gimnaziu.

În urma afișării rezultatelor avem cele mai mari medii la nivel de oraș, sau ponderea procentuală a celor mai mari medii din municipiul Pașcani. Avem și o elevă cu nota 10 pe linie, de altfel a fost și șefa de promoție care a terminat cu 10. Și ceilalți doi elevi care au fost șefi de promoție au obținut note de 10 și 9, 75, medii foarte apropiate de cele cu care au terminat. Suntem extrem de mulțumiți pentru că elevii noștri au obținut rezultatele acestea, cu multe note de 10. Un procent de 40% dintre elevii care s-au prezentat la Evaluarea Națională este peste nouă și doar trei sunt cei care nu au reușit să obțină media cinci. Suntem mândri de elevi noștrii, că au aceste note fără o selecție prealabilă în clasa a V-a. Vreau să le mulțumesc colegilor mei care s-au ocupat de clasele a VIII-a, anul acesta, pentru că s-a constatat că notele în urma evaluărilor din cei patru ani sunt în concordanță cu cele de la Evaluarea Națională, deci dovedesc profesionalism în evaluarea elevilor”, a declarat Carmen Apostol, directoarea Liceului „Miron Costin”, din Pașcani.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Loading...

Related posts

Vezi ce discipline se vor face anul acesta la Centrul de Excelență. Selecția elevilor va avea loc sâmbătă!

Răzvan Grecu

Pregătiri pentru Tabăra de Creaţie de la Ruginoasa

Ema Roman

Parteneriat între Liceul Tehnologic Tătăruși și Liceul de Informatică Iași, într-un proiect european

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site