NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

UE respinge solicitarea Marii Britanii de renegociere a măsurilor post-Brexit pentru Irlanda de Nord

Uniunea Europeană (UE) a respins cererea Regatului Unit de a renegocia măsurile post-Brexit privind aplicarea dispoziţiilor vamale pentru Irlanda de Nord, la doar câteva ore după ce Parlamentul a trimis cererea. Răspunsul UE vine după ce un nou document din Marea Britanie a insistat asupra acordului pentru a fi refăcut.

Cererile Regatului Unit de a renegocia aplicarea dispoziţiilor vamale post-Brexit în Irlanda de Nord au fost respinse, lăsând întrebări uriașe asupra viitorului Protocolului cu Irlanda de Nord.

Protocolul, care face parte din acordul Brexit convenit de Marea Britanie și Bruxelles, menține efectiv Irlanda de Nord pe piața unică a UE pentru bunuri, potrivit Reuters.

Aceasta înseamnă verificări ale bunurilor trimise din Marea Britanie pe piața unică – și, în unele cazuri, ar putea duce la interzicerea anumitor produse care nu respectă normele UE.

  

Reintroducerea unei frontiere între Irlanda de Nord şi Republica Irlanda creează de fapt o frontieră vamală între provincia britanică, ce beneficiază în continuare de piaţa unică europeană, şi insula Marea Britanie.

Acest lucru perturbă aprovizionările teritoriului şi stimulează nemulţumirea în cadrul comunităţii unioniste ataşate menţinerii în cadrul Regatului Unit.

Propunerile publicate de guvern includ:

  • O „abordare bazată pe dovezi și direcționată” a mărfurilor cu risc de intrare pe piața unică,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

#alegeriSUA: Congresul SUA a ratificat victoria preşedintelui ales Joe Biden

Redacția

Efectele Brexit. Până când se va putea intra cu buletinul în Marea Britanie

Redacția

Protest la Chișinău după ce Igor Dodon vrea să o lase pe Maia Sandu fără serviciul secret

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site