NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Turneul de Mare Șlem de la Wimbledon renunţă la apelativele „Domnişoară” şi „Doamnă”

Turneul de tenis de la Wimbledon va exclude apelativele „Miss” (Domnişoară) şi „Mrs” (Doamnă) din lista câştigătoarelor, în încercarea de a moderniza competiţia de Mare Şlem pe iarbă din capitala britanică, anunţă cotidianul The Times, citat de Reuters.

All England Lawn Tennis Club, organizatorul turneului, a folosit în mod tradiţional aceste apelative doar în cazul câştigătoarelor probelor feminine. Astfel, campioana de anul trecut, australianca Ashleigh Barty, a fost înregistrată drept „Domnişoara A. Barty”, în timp ce câştigătorul trofeului la masculin, sârbul Novak Djokovic, a figurat ca „N. Djokovic”.

Responsabilii de la Wimbledon au decis încă din 2019 să nu mai folosească apelativele respective atunci când sunt anunţate scorurile la meciurile feminine, dar probele au continuat să fie denumite „simplu pentru domni” şi „simplu pentru doamne”.

Schimbarea va pune, totodată capăt, identificării jucătoarelor măritate atât prin iniţialele, cât şi prin numele de familie ale soţilor lor, conform Agerpres.

Advertisements
Advertisements
  

Turneul de Mare Şlem pe iarbă de la Londra, care a fost deposedat anul acesta de punctele ATP şi WTA, după decizia organizatorilor de a interzice prezenţa jucătorilor din Rusia şi Belarus, în urma invaziei di

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

50 de ani de rugby la Pașcani. Antrenorul Neculai Tarcan:”Nu am întrerupt niciodată activitatea în acești ani, aici”

Redacția

Emma Răducanu și Ducesa de Cambridge au jucat împreună o partidă de tenis

Redacția

Novak Djokovic, expulzat. Opoziţia din Australia cere demisia premierului Scott Morrison: „A devenit ridicol pe plan mondial”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site