RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Turcan: Guvernul le va restitui celor cu pensii de peste 4.000 de lei banii reținuți pe nedrept

Raluca Turcan a anunțat că guvernul Ciucă va restitui pensionarilor banii reținuți pentru contribuția de asigurări de sănătate, precizând în acest sens decizia de neconstituționalitate a CCR.

Raluca Turcan FOTO: Mediafax

Raluca Turcan FOTO: Mediafax

„Calculele ministerului de finanțe vor fi îndreptate de premierul Ciucă: pensionarii cărora le-au fost reținuți pe nedrept banii timp de un an li se vor restitui sumele. Guvernul Ciucă va restitui celor care au pensii peste 4000 de lei contribuția de asigurări de sănătate a cărei reținere a fost declarată neconstituțională de CCR”, se arată într-o postare a liderului PNL de pe Facebook.

  

Potrivit acesteia, cota reținută pentru perioada 28 decembrie 2022 – 31 ianuarie 2023 va fi restituită în luna februarie. Efortul bugetar pentru aceste restituiri se ridică la suma de 57 de milioane de lei.

Ministerul Finanțelor este însă obligat să prezinte un act normativ prin care se va restitui suma reținută în perioada 1 ianuarie 2022 – 28 decembrie 2022 pentru care impactul este de aproximativ 445 de milioane de lei. 

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Daniel Neagoe Dumitru, fost director al Poştei Române, condamnat la 6 ani închisoare

Redacția

Litoralul este pregătit să primească turiști, ”cu lucruri bune, foarte bune și mai puțin bune”, susține ministrul Economiei și Turismului

Redacția

Iohannis merge marți la Summitul Format B9 la Bratislava. Tema centrală, pregătirea următorului summit al NATO

Redacția
Încarcă...