NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Trei zile libere în iunie pentru cei care muncesc. Două pică în weekend

Anul acesta, luna iunie va avea trei zile libere pentru angajați, indiferent dacă lucrează la stat sau la privat: Ziua copilului, pe 1 iunie, prima și a doua zi de Rusalii, pe 16 și 17 iunie. Conform Codului muncii, angajatorii sunt obligați să acorde compensații salariaților care sunt nevoiți să se prezinte la lucru.

 

  

 Asta este vestea bună. Pentru că urmează partea neplăcută pentru angajații care au program normal de lucru, de luni până vineri. Din trei zile libere, rămâne una singură, având în vedere că două dintre ele, respectiv 1 și 16 iunie pică în weekend.

Pentru celelalte categorii de angajații care muncesc și în weekend (unități sanitare, alimentație publică, etc), angajatorii (indiferent dacă sunt din mediul public sau privat) vor fi obligați să ofere cele două zile libere, altfel riscă amenzi cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei.

 sursa www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Curtea de Conturi a stabilit că municipalitatea poate avea probleme în rambursarea împrumutului BEI din cauza aderării la A.R.S.A.C.I.S și delegării serviciului către ApaVital

Răzvan Grecu

Debranșări doar până la 1 septembrie. Facilități la plata debitelor pentru clienții RAGCL

Marius Parteni

Cheltuielile prilejuite de evenimentul “Zilele Municipiului” ascunse de șefii Primăriei

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site