NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Amenzi pentru pășcănenii ce dețin animale de companie și nu respectă obligațiile impuse

Primăria municipiului Pașcani face un anunț către proprietarii animalelor de companie, să respecte prevederile ce se impun prin Hotărârea de Consiliu Local 127/2019. Astfel, aceștia trebuie să se asigure că animalele lor de companie au carnet de sănătate, unde să fie trecute mențiunile sanitar-veterinare prevăzute de legislație, câinii trebuie plimbați în lesă atunci când se află pe domeniul public, indiferent de talia sau rasa lor și de asemenea trebuie colectate materiile fecale rezultate de la aceștia, într-o punguță de plastic închisă etanș și aruncată la gunoi.

Totodată, toți deținătorii de câini de pe raza municipiului Pașcani au obligația de a-i vaccina, steriliza și microcipa pe cheltuiala proprie, pentru a evita înmulțirea necontrolată a acestora.

 În cazul în care aceste prevederi sunt încălcate amenzile ce se vor aplica vor fi între 250 de lei și 500 de lei.

De asemenea, este înterzisă creșterea animalelor pe spațiile ce aparțin domeniului public, cum ar fi în scări de bloc sau spațiile din vecinătatea acestora. În cazul nerespectării acestei prevederi amenzile sunt cuprinse între 500 și 1.000 de lei.

  
Advertisements

Related posts

În ce stadiu sunt toate autostrăzile planificate spre Moldova

Redacția

Primăria Pașcani anunță programul de colectare al deșeurilor electrice și electronice

Iulia Atodiresei

Centrul de recoltarea sângelui la mila publică. Primăria stă cu banii în cont

Ema Roman
Încarcă...