NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Trei milioane de euro ar putea ajunge in comunele din judet

Doua proiecte privind construirea infrastructurii de protectie impotriva inundatiilor in doua comune din Iasi au fost declarate eligibile pentru obtinerea fondurilor europene in valoare de aproape 3 milioane de euro. Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit a publicat recent lista cu proiecte eligibile pentru finantare din fonduri europene pentru Submasura 125 c, “Lucrari de refacere si modernizare a infrastructurii de prevenire si de protectie impotriva inundatiilor”.

 

Doua proiecte prezentate de autoritatile locale din judetul Iasi se regasesc pe aceasta lista. Proiectul privind construirea infrastructurii de prevenire si protectie impotriva inundatiilor prezentat de autoritatile locale din satul Baiceni, comuna Cucuteni, a fost declarat eligibil pentru atragerea fondurilor in valoare de 1.482.840 de euro. In acelasi timp, ar putea fi obtinute fonduri europene in suma de 1.489.588 de euro pentru acelasi scop si in satul Cozmesti din comuna Stolniceni-Prajescu. 

  

Conform prevederilor acestei masuri, fondurile sunt alocate numai zonelor care au fost afectate de inundatiile din 2010 sau pentru regiunile cu risc sporit de inundatii. Sumele alocate pentru realizarea unor astfel de proicte variaza intre 5.000 si 1,5 milioane de euro. Beneficiarii acestor fonduri pot fi reprezentantii comunelor si administratorii fondului forestier de stat. Valoarea totala a resurselor financiare europene pentru acest tip de proicte este de 62,5 milioane de euro.

 

sursa www.bzi.ro

Advertisements

Related posts

Primarul din AL. I.CUZA răspunde acuzelor localnicilor din Șcheia

Marius Parteni

Încă o tentativă de schimbare a vicelui primar la Valea Seacă

Marius Parteni

Școala săptămânii: Digitaliada a transformat Școala Gimnazială din Muncelu de Sus într-o școală „WOW”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site