RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Transportatorii ameninţă cu blocarea României, începând de joi. Negocierile cu Guvernul, în blocaj total

Transportatorii români ameninţă cu blocarea totală a traficului rutier, mai ales în zona marilor oraşe, începând de joi, 23 mai. Confederaţia Naţională Rutieră, împreună cu patronatele membre, acuză Guvernul că nu acceptă să negocieze revendicările transportatorilor. Ei au solicitat Ministerului Afacerilor Externe să comunice companiilor de transport străine să nu tranziteze România, începând de joi, pentru a nu rămâne blocaţi pe şosele.

Iniţiatorii protestului spun că încetarea activităţii va avea loc pe o perioadă nedeterminată. TIR-urile vor staţiona în apropierea marilor oraşe, pe centuri şi la marginea drumurilor europene, iar coloanele nu vor putea fi depăşite decât de autoturisme, Poliţie, Salvare şi Pompieri.

“Recomandăm tuturor transportatorilor străini să evite tranzitarea României începand cu data de 22.05.2013. Solicităm ambasadelor României din ţările vecine să comunice autorităţilor această informaţie pentru a evita blocarea transportatorilor străini în ţara noastră în perioada protestului”, se arată în adresa trimisă MAE.

Preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport, Augustin Hagiu, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că traficul comercial ar putea rămâne blocat până la două săptămâni, durata depinzând de modul în care autorităţile vor răspunde solicitărilor lor.

  

“Prin dialog lucrurile se pot rezolva. Sunt convins că premierul nu are habar de realităţile din piaţă”, a spus Hagiu.

Transportatorii solicită Guvernului premierului corectarea anomaliilor legislative actuale, eliminarea actelor de corupţie şi un dialog constructiv.

 

sursa mediafax.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

LIVE Ziua 152 de război. Gazprom anunță o nouă reducere drastică a livrărilor de gaze către Europa / Ucraina va începe să exporte cereale pe mare în această săptămână / Acordul privind exportul de cereale nu exclude atacuri asupra obiectivelor militare din Odesa, susține Lavrov

Redacția

Românii încadrați în grupa I de muncă se pot pensiona cu șase luni mai devreme

Redacția

VIDEO SuperLiga: FC U Craiova 1948, victorie grea cu „lanterna roșie” – Primul eșec pentru Nicolae Dică

Redacția
Încarcă...