RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Fapt diversNațional

Tot ce ar trebui să ştii despre goblenul cu diamante pentru copii

Pe lângă pictura pe numere, există şi cea cu diamante care se mai numeşte şi goblen cu diamante. Este o modalitate de a reda imagini care sunt împărţite în secţiuni mici folosind mărgelele sau diamantele în diverse culori.

Această tehnică, mult simplificată pentru cei mici, are la baza arta mozaicului care este foarte veche. Pentru a crea imaginile, cei mici trebuie să aplice pe o pânză lipicioasă pietre colorate şi strălucitoare şi să redea modelul. Rezultatul final este spectaculos şi va arăta excelent pe peretele oricărei camere, sau se poate dărui bunicilor. Indiferent de vârstă, cei mici sunt încântaţi de seturile de goblen cu diamante pentru copii care reuşesc să îi ţine ocupaţi ore în şir şi, totodată, departe de tablete, telefoane sau calculator.

Beneficiile goblenului cu diamant pentru copii

Întrucât pietrele strălucitoare au un efect magic, realizarea unui goblen cu diamante pentru copii este o activitate foarte bine primită. Se poate începe de la vârste fragede, dar nu mai devreme de vârsta la care copilul ştie că nu trebuie să introducă în guriţă pietrele colorate. 

Iată beneficiile acestei activităţi:

  
  • Creşte puterea de concentrare;
  • Ajută copiii să se relaxeze şi are un efect asemănător meditaţiei active;
  • Le dezvolta răbdarea şi atenţia la detalii;
  • Îi învaţă că prin muncă grea şi perseverentă se pot obţine rezultate spectaculoase;
  • Le creşte încrederea în ei înşişi. Rezultatele vor fi şi mai bune dacă părinţii vor încadra goblenul şi îl vor expune în camera de zi ca pe o operă reuşită de artă.
  • Este o formă de artă care stimulează creativitatea şi îi va încuraja pe copii să experimenteze modele noi, unele chiar de ei create.
  • Îmbunătăţeşte abilităţile motorii. Ridicarea şi aplicarea pietrelor pe pânză este o activitate care necesită fineţe şi îi va ajuta pe cei mici să îşi exerseze abilităţile motorii fine. 
  • Copii pot folosi pensete şi alte obiecte ajutătoare, lucru care le va creşte coordonarea dintre mână şi ochi, îi va ajuta să înţeleagă relaţia dintre cauză şi efect şi le va dezvolta abilitatea de a combina culorile.

Ce conţine un set de goblen cu diamante?

Seturile de pictură cu diamante sunt disponibile în variate modele şi dimensiuni, astfel, părinţii pot alege un goblen cu diamante personalizat sau obişnuit, nivel simplu sau intermediar şi de diverse dimensiuni. Setul de goblen cu diamante pentru copii conţine absolut tot ce este necesar: instrumentul pentru a putea aplica mai uşor mărgele colorate şi strălucitoare este de forma unui pix, pânza numerotată şi lipicioasă, seturile de pietre colorate necesare pentru redarea imaginii, o paletă lipicioasă pe care copilul să poată ţine în siguranţă pietrele şi o tăviţă în care va putea să le păstreze în ordine.  

Sursa de imagine: Picteazapoza.ro

Modul de utilizare a unui goblen cu diamante

Procesul de realizare a capodoperelor strălucitoare este extrem de simplu şi de intuitiv. Cu ajutorul creionului special din set, copilul va ridica piatra colorată corespunzătoare numărului de pe pânză şi o va aplica. Este o activitate plăcută şi captivantă care îi va aduce copilului multe satisfacţii şi care are rezultate cu adevărat spectaculoase! Mai mult, este genul de activitate de care se pot bucura toţi membri familiei, indiferent de vârstă.

Cum trebuie să fie locul de realizare a goblenului cu diamante?

Pentru a nu risipi diamantele colorate care sunt foarte mici, copilul va avea nevoie de o suprafaţă de lucru perfect plană, fixă şi curată. Poate fi folosită masa din bucătărie, cea din sufragerie sau biroul lui de studiu. Totodată, va avea nevoie de lumină de lucru adecvată. Aceasta poate fi lumina naturală provenită de la o fereastră sau lumina artificială de la o lampă de lucru de calitate. Lumina este foarte importantă pentru ca cel mic să nu îşi forţeze ochii şi să obosească. 

Sursa de imagine: Picteazapoza.ro

Când pot încep cei mici să lucreze goblenuri cu diamante?

Ştim cu toţii că cei mici vor dori să introducă totul în guriţa, de la pixul aplicator, până la mărgeluţe, iar riscul să le înghită este foarte mare. Prin urmare, ar trebui evitat să fie lăsaţi să descopere aceste goblenuri înainte de vârsta la care ştiu că nu trebuie să mai guste pietricelele colorate. De obicei, acest lucru se întâmplă în jurul vârstei de şase ani şi numai sub atenta supraveghere a părinţilor.

Related posts

Barna a “cumpărat” câțiva centimetri din metrul de autostradă din Moldova

Redacția

UE vrea să acționeze „în etape”, în cazul solicitării Ucrainei de creare a unui tribunal special și de confiscare a activelor ruseşti îngheţate

Redacția

Ciolacu: Votul Austriei, cadou pentru Putin. Gestul cancelarului este şi eşecul dreptei europene

Redacția
Încarcă...