RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

VIDEO Ciolacu, întrebat dacă PSD ar putea ceda PNL funcţia de premier şi Ministerul Finanţelor: Eu cred că nu se poate aşa ceva / Ce spune despre primele negocieri oficiale, de la ora 13.00

Echipele de negociere ale PSD şi PNL vor începe să discute despre uniformizarea programelor de guvernare, alături de UDMR şi de reprezentanţii minorităţilor, a declarat marți liderul PSD, Marcel Ciolacu. Întrebat dacă PSD ar putea ceda PNL funcţia de premier şi Ministerul Finanţelor, Ciolacu a afirmat: ”Eu cred că nu se poate aşa ceva”. Primele negocieri oficiale PNL-PSD pentru formarea noului guvern încep la ora 13.00 la Parlament.

  • ”Astăzi se va face, cred, echipa care să înceapă să uniformizeze cele două programe de guvernare, ale PNL şi PSD, dar va fi o întâlnire şi cu UDMR şi cu minorităţile, fiindcă această alianţă va fi formată, dacă se reuşeşte, din PSD, PNL, minorităţi și UDMR”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Întrebat despre despre împărțirea unor portofolii și despre funcția de premier, Ciolacu a spus că trebuie respectată ponderea parlamentară: ”Să respectăm ponderile parlamentare, fiindcă nu există niciunde în lume o altfel de măsură”.

Chestionat dacă este posibil ca PSD să cedeze funcţia de premier şi Ministerul Finanţelor, liderul PSD a afirmat: ”Eu cred că nu se poate aşa ceva”.

Luni seara, Biroul Politic Naţional al PNL a decis începerea negocierilor cu PSD pentru coagularea unei majorităţi care “să asigure României stabilitatea necesară pentru a fi depăşită criza politică şi sanitară”.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Aurescu: „România este un aliat respectat în interiorul NATO”

Redacția

LIVE Ziua 335 de război. Demisii la vârful armatei ucrainene și în cancelaria prezidențială / Rusia schimbă tactica și trimite grupe de asalt mult mai mici / Kievul așteaptă intensificarea atacurilor Rusiei în Donbas

Redacția

Rata de incidență din Capitală este în creștere, ajungând la 8,77 cazuri de coronavirus la o mie de locuitori

Redacția
Încarcă...