RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Titluri de proprietate eliberate și date din activitatea comisiei de fond funciar! NewsPascani.com a cerut date de la OCPI!

Cifre și informații ce țin de activitatea Comisiei Locale de Fond Funciar Pașcani, din 2021 până în prezent au fost publicate zilele trecute în spațiul public de către reprezentanții Primăriei, dar și astăzi în conferința de presă săptămânală.

Marius Pintilie, primarul municipiului, a subliniat că din 2021 până în prezent au fost emise 104 titluri de proprietate noi, care au fost predate cetățenilor. De asemenea la nivelul comisiei locale de fond funciar Pașcani au fost analizate și avizate 355 dosare, care ulterior au fost trimise comisiei județene de fond funciar.

Iată comunicatul Primăriei Pașcani:

“Ieri am mai înmânat câteva titluri de proprietate solicitanților și profit de acest lucru pentru a vă prezenta o situație a activității de la Serviciul de Cadastru și Fond Funciar din 2021 până în prezent, pentru că până acum nu am făcut-o.

  

În 2020, când am preluat mandatul am găsit un compartiment cu un singur salariat, care imediat a ales să plece și el. Așadar au fost câteva luni de zile în care ne-am străduit să facem angajări. Am reușit acest lucru în prima jumatate a anului 2021, când s-a angajat prima persoană. În prezent lucrăm cu doi funcționari, cărora le mulțumesc pentru efortul depus și pentru faptul că nu au ales să plece, având în vedere volumul de muncă și haosul pe care l-au găsit la acest compartiment.

Din 2021 până în prezent au avut loc 28 ședințe ale Comisiei Locale de Fond Funciar în care au fost discutate și avizate 355 dosare/spețe, din care 352 trimise la Iași (O.C.P.I. sau Comisia Județeană de Fond Funciar), acestea se clasifică astfel:

236 documentații de reconstituire/constituire drept de proprietate, din care:

 104 titluri proprietate noi emise și predate petenților;

 2 scrise și semnate de Prefectul Județului Iași, gata de ridicare de la OCPI”.

NewsPascani.com, așa cum a făcut-o și în anii trecuți, a solicitat, printr-o cerere de informații publice, Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Iași, să ne prezinte următoarele informații:” Câte titluri de proprietate au fost eliberate pentru Primăria Pașcani în perioada 1 Ianuarie 2021 – 26 Martie 2024? De asemenea, câte rectificări de titluri de proprietate s-au înregistrat în această perioadă?”. Răspunsul îl vom face public cititorilor noștri. 

Related posts

Decontarea navetei elevilor: metodologia de calcul si tarifele maxime per kilometru

Redacția

Realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru reabilitarea Lacului Peștișorul ar putea fi scoase la licitație

Răzvan Grecu

Piaţa gunoaielor: comercianţi nemulţumiţi de condiţiile în care vând! Primăria spune că va rezolva situaţia (VIDEO)

Ema Roman
Încarcă...