NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Taxa de salubritate dă bătăi de cap cetățenilor care nu au auzit de existența ei

Tot mai mulți cetățeni se plâng șefilor Primăriei despre notificările de la Serviciul Taxe și Impozite din cadrul Primăriei Pașcani privind plata taxei de salubritate, în baza numărului de persoane cu domiciliul în imobilului respectiv.

 

Aceștia nu cunosc o prevedere din regulamentul privind instituirea taxei speciale de salubrizare pentru persoanele fizice din Municipiul Pașcani, care specifică ce anume se întâmplă cu sumele achitate în avans. „Taxa specială de salubrizare plătită în plus se compensează sau se restituie, după caz, în condițiile legislației în vigoare”.

În repetate rânduri, la audiențe s-au prezentat cetățeni care au probleme cu taxa de salubritate. Ei susțin că nu au știut că trebuie să depună o cerere prin care să declare câte persoane locuiesc în imobil, iar din cauza aceasta le-a fost impusă taxa pe patru persoane. Ieri, 13 septembrie 2018, la audiențele ținute de viceprimarul Gabriela Nedelcu au venit alte două persoane cu aceeași problemă. Răspunsul viceprimarului a fost că în perioada următoare regulamentul urmează să fie schimbat, lucrându-se acum la modificarea lui.

Chiar dacă discuțiile au fost multe pe marginea acestor clarificări, surprinzător, se pare că cetățenii nu primesc aceste informații de la funcționarii Serviciului Taxe și Impozite Locale. Oamenii vin la audiențele de la Primărie și se plâng despre acest aspect. 

Cuantumul taxei de salubrizare este de 10,16 lei/persoană/lună pentru două persoane.

loading...
Advertisements

Related posts

Reguli care trebuie respectate din 15 mai. Ce avem voie să facem și ce nu, după starea de urgență

Redacția

Consilierii locali convocați mâine în ședință de îndată. Lipsesc proiectele cu ieșire din ARSACIS și renunțare la ApaVital

Marius Parteni

Vremea se răcește accentuat până la sfârșitul săptămânii

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site