RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Taxa de salubritate dă bătăi de cap cetățenilor care nu au auzit de existența ei

Tot mai mulți cetățeni se plâng șefilor Primăriei despre notificările de la Serviciul Taxe și Impozite din cadrul Primăriei Pașcani privind plata taxei de salubritate, în baza numărului de persoane cu domiciliul în imobilului respectiv.

 

  

Aceștia nu cunosc o prevedere din regulamentul privind instituirea taxei speciale de salubrizare pentru persoanele fizice din Municipiul Pașcani, care specifică ce anume se întâmplă cu sumele achitate în avans. „Taxa specială de salubrizare plătită în plus se compensează sau se restituie, după caz, în condițiile legislației în vigoare”.

În repetate rânduri, la audiențe s-au prezentat cetățeni care au probleme cu taxa de salubritate. Ei susțin că nu au știut că trebuie să depună o cerere prin care să declare câte persoane locuiesc în imobil, iar din cauza aceasta le-a fost impusă taxa pe patru persoane. Ieri, 13 septembrie 2018, la audiențele ținute de viceprimarul Gabriela Nedelcu au venit alte două persoane cu aceeași problemă. Răspunsul viceprimarului a fost că în perioada următoare regulamentul urmează să fie schimbat, lucrându-se acum la modificarea lui.

Chiar dacă discuțiile au fost multe pe marginea acestor clarificări, surprinzător, se pare că cetățenii nu primesc aceste informații de la funcționarii Serviciului Taxe și Impozite Locale. Oamenii vin la audiențele de la Primărie și se plâng despre acest aspect. 

Cuantumul taxei de salubrizare este de 10,16 lei/persoană/lună pentru două persoane.

Related posts

Consumatorii casnici care nu au trecut în piaţa concurenţială vor primi notificări privind creşterea preţului energiei la 1 ianuarie

Redacția

Știri de la cititori: ”În piețe se încasează tot! De când cu actualii a dispărut mica înțelegere!”

Marius Parteni

Proiectul privind contractul de delegare către ARSACIS și ApaVital retras de pe ordinea de zi pe motiv că negocierile nu au fost concludente. Un consilier local nu a primit dreptul de a participa la negocieri

Răzvan Grecu
Încarcă...