NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Târg de cariere, în weekend la Iaşi

Peste 3.000 de tineri sunt aşteptaţi în acest sfârşit de săptămână la Palas, la o nouă ediţie a Târgului de Cariere.

 Cei peste 30 de participanţi prezenţi la târg oferă câteva sute de oportunităţi de carieră: slujbe cu normă întreagă sau parţială, programe de voluntariat, stagii de practică şi internship-uri. Posturile disponibile vizează domenii diverse, de la programare şi inginerie până la marketing, finanţe şi lingvistică.

Târgul se adresează în principal tinerilor cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, cu studii superioare absolvite sau în curs. Evenimentul se va desfăşura în 10 şi 11 octombrie, între orele 10.00 şi 16.00, iar accesul este gratuit. Organizatorii au pregătit şi o tombolă, cu sprijinul partenerului eJobs: vizitatorii care vin la târg cu CV-ul eJobs completat minim 90% intră în cursa pentru un laptop şi un smartphone.

  

„Ediţia din această toamnă a Târgului de Cariere se centrează pe interacţiunea directă între tinerii care îşi caută noi oportunităţi de carieră şi potenţialii angajatori. Pe de o parte, vizitatorii au ocazia de a discuta direct cu reprezentanţii companiilor unde şi-ar dori să lucreze, iar, pe de altă parte, aceştia din urmă au ocazia să recruteze şi, totodată, să ia pulsul pieţei muncii”, a declarat Louisa Olar, project manager-ul Târgului de Cariere.

Printre companiile participante la evenimentul de recrutare se numără Trenkwalder, SCC, Capgemini, Conex Distribution, Lear Corporation, Arhipelago, Adecco şi Pirelli.

Potrivit unui studiu realizat la ediţiile din această primăvară de la Iaşi, Cluj-Napoca, Sibiu şi Braşov ale Târgului de Cariere, tinerii români în căutarea unui loc de muncă sunt interesaţi mai mult de atmosfera de lucru din cadrul unei companii şi de siguranţa locului de muncă decât de pachetul salarial oferit. Candidaţii ieşeni sunt cei mai interesaţi de antreprenoriat, peste trei sferturi declarând că intenţionează să-şi deschidă propria afacere în următorii doi ani.

sursa ziarulevenimentul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Ruginoasa: Un minor de 14 ani a ajuns la spital, după ce a băut cu prietenii. A fost găsit căzut pe stradă, în apropierea casei

Oana Cordoneanu

Campanie de reciclare a deșeurilor la Pașcani

Oana Cordoneanu

Azi, mare sărbătoare și zi de post: Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site