RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Tâlharul cere bani poliţistului care l-a prins. Hoţul vrea 200.000 de euro fiindcă s-a speriat

Aflat în arest după ce a fost condamnat pentru ultraj şi tâlhărie, un infractor de 39 de ani, din satul Giurgeşti, comuna Costeşti, continuă să îi facă zile fripte unui agent din comună.

Supărat că un poliţist a tras mai multe focuri de armă atunci pentru a se proteja de el, Marius Teodorescu l-a dat în judecată pe agent şi îi cere daune morale de 200.000 de euro. Procesul va fi tranşat la Iaşi, la Tribunal, după ce prima instanţă, Judecătoria Paşcani, a respins cererea infractorului.

  

Acuzat de ultraj

Marius Teodorescu susţine că, pe 3 august 2017, unul dintre poliţiştii din sat care au venit la el pentru a-i oferi un mandat de aducere la sediul Poliţiei ar fi folosit în mod abuziv arma din dotare. „Reclamantul arată că în data de 03.08.2017 pârâtul a pătruns pe proprietatea personală fără a prezenta nici un document, folosind armamentul din dotare, trăgând 9 focuri de armă, cauzându-i plagă împuşcată“, se arată în motivarea primei instanţe. Până să îi deschidă proces agentului Constantin N., şi să-i ceară daune de 200.000 de euro, Teodorescu a formulat şi plângere de purtare abuzivă acestuia, precum şi altor doi colegi.

Acuzaţiile au fost însă clasate, mai ales că Teodorescu a fost el însuşi acuzat de ultraj în acelaşi caz. Astfel, pe 3 august, poliţiştii din Costeşti au mers la Teodorescu pentru a pune în executare un mandat de aducere într-un caz de tâlhărie în care individul de 29 de ani era suspect. Săteanul a fost reclacitrant cu poliţiştii din primul moment, refuzând să meargă la sediu. „Agenţii de poliţie i-au solicitat petentului să fie paşnic şi să se supună procedurii, petentul a continuat să se manifeste violent lovind pe agentul C.R.-F. cu furca peste mână provocându-i dezechilibrul şi căderea la pământ, petentul urcând în căruţă şi plecând“, au stabilit jduecătorii. Ulterior, individul a fost somat cu armele din dotare să oprească, însă a refuzat. Un agent a tras un foc de armă în pneul uneia dintre roţile de la căruţă, încercând să îl tragă pe Teodorescu din căruţă. Individul l-a lovit pe poliţist cu un par şi l-a izbit la pământ, provocându-i rană deschisă la antebraţ.

Ulterior, Teodorescu a fugit într-o pădure, fiind prins ulterior. „Versiunea petentului, în sensul că din senin organele de poliţie au tras cu armele de foc asupra căruţei şi că nu a exercitat niciun fel de violenţă asupra agenţilor de poliţie sunt contrazise fără îndoială de leziunile suferite de agenţii de poliţie constatate prin certificat medico-legal“, au stabilit judecătorii, care i-au respins cererea de daune.  Teodorescu este condamnat în prezent la cinci ani de închisoare şi, în ultima perioadă, a formulat mai multe plângeri penale şi cereri de revizuire a dosarului său. 

 sursa www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

DNA a prins un general STS în rezervă în timp ce încasa o șpaga de 75.000 de euro. Generalul a fost reținut, DNA propune să fie arestat pentru 30 de zile

Redacția

Accident rutier pe E 85, în intersecția cu drumul spre Mircești

Redacția

RECOMANDĂRI PENTRU PERSOANELE CARE RĂMÂN BLOCATE ÎN ZĂPADĂ

Redacția
Încarcă...