RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Sute de tineri la proiectul “Pădurea Voluntarilor” coordonat de membrii asociației Super Tineri Asirys

Mulți tineri au răspuns apelului celor din asociația Super Tineri Asirys din Târgu Frumos pentru evenimentul care s-a desfășurat în data de 2 aprilie 2016.

 

 

  

Au fost prezenţi numeroşi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, primarul localității, viceprimarul şi alți cinci consilieri locali. Echipamentele pentru plantare au fost oferite de Primăria Oraşului Tîrgu Frumos, iar pomii au fost obţinuţi de la Asociaţia Tinerilor din Bălţaţi, acţiunea fiind organizată de SUPER TINERI – ASIRYS, în cadrul proiectului Centrul de Voluntariat Târgu Frumos.

După activitatea de plantare din zona fostei gropi de gunoi, au continuat să sădească copaci pe terasa din cauciucuri, de la Casa de Cultură.

Conform celor prezentate de cei din asociație, “Pădurea Voluntarilor” şi-a propus să ofere oraşului mai mult aer curat, să cureţe urmele fostei gropi de gunoi şi să contribuie la protejarea oraşului contra efectelor nocive ale poluării. Pentru a atinge acestea obiective, va fi nevoie de activităţi constante şi o colaborare bună între cetăţeni, autorităţi şi ONG-uri.

Târgu Frumos este poluat: la intrarea în oraş se vede o mare de plastic şi de clădiri, pe drumurile principale este trafic intens, fiind emisii de gaze şi particule de praf peste tot, iar spaţiul verde este insuficient. De trei ani a început să prindă contur pădurea de pe Dealul Buznei, plantată de profesori şi elevi, însă avem nevoie de mai multe spaţii verzi, de mai multe acţiuni de împădurire a oraşului. E o investiţie pe termen lung, în sănătatea locuitorilor, a copiilor, a generaţiilor viitoare.

 

Centrul de Voluntariat Tîrgu Frumos este un proiect finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondul ONG în România. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org, precum şi adresa Fondului ONG: www.fondong.fdsc.ro.

Related posts

163 de ani de la Mica Unire: Te Deum, în toate bisericile ortodoxe

Redacția

Cei mai năstruşnici roboţi creaţi în laboratoarele din Iaşi: „În viitor, nanoroboţii vor face parte din corpul nostru“

Redacția

Biblioteca Municipală Pașcani: „Aventuri de neuitat”, volum lansat de o elevă de clasa a IV-a

Iulia Huțanu
Încarcă...