RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Surpriză de proporții cosmice: Ce sunt punctele roșii din imaginile Telescopului Webb?

Punctele roșii din imaginile Telescopului Webb sunt unele dintre „cele mai neașteptate” descoperiri făcute până în prezent: acestea s-au dovedit a fi etapele de „bebeluș” ale găurilor negre supermasive.

După studierea observațiilor efectuate de observatorul revoluționar, echipa a ajuns la concluzia că „mici puncte roșii foarte slabe, aflate foarte departe în trecutul îndepărtat al Universului, sunt versiuni mici ale găurilor negre extrem de masive”, a explicat liderul echipei, Jorryt Matthee, profesor asistent în astrofizică la Institutul de Știință și Tehnologie Austria și autor principal al unui nou articol publicat în The Astrophysical Journal.

Punctele roșii din imaginile Telescopului Webb ar putea schimba modul în care ne gândim la geneza găurilor negre”, a adăugat el.

Echipa speră să se concentreze asupra modului în care au luat naștere aceste găuri negre supermasive în stadiu incipient, care adesea se ascund în centrul galaxiilor mari, inclusiv a noastră, și cum se schimbă ele de-a lungul miliardelor de ani.

  

„Descoperirile actuale ne-ar putea aduce cu un pas mai aproape de a răspunde la una dintre cele mai mari dileme din astronomie: Conform modelelor actuale,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Cioloş: Nu începem negocierile decât atunci când e clar că PNL vrea refacerea coaliţiei. Un program de guvernare nu poate fi plimbat de la un partid la altul

Redacția

Concurs de soluții organizat pentru crearea unui brand al staţiunii Mamaia: „Îi aşteptam pe toţi cei care au talent”

Redacția

VIDEO PSD și Ciolacu, atac frontal la președintele Iohannis și la foștii lideri PNL, Cîțu și Orban: Într-un videoclip ca de campanie, acuză faptul că ”pentru dreapta creșterea pensiilor n-a fost prioritară”

Redacția
Încarcă...