RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Sumă infimă investită de ApaVital la Pașcani în cei 3 ani și 9 luni de funcționare!

Anunțate cu surle și trâmbițe, investițiile în sistemul de apă și canalizare bat pasul pe loc. Dacă cele finanțate din fonduri europene, cotate la aproximativ 13 milioane de euro, nu vor fi puse în practică mai devreme de anul 2019, investițiile din fonduri proprii au o valoare infimă față de promisiunile din 2014.

 

Atunci, reprezentanții ApaVital promiteau că vor investi din fonduri proprii sume de peste un milion de lei anual. Mai mult, în 2017 prețul apei și al serviciului de canalizare a crescut cu 70 de bani pe metru cub, justificarea fiind că din aceeași bani va fi alimentat fondul de înlocuire și investiții.

  

Prezent în emisiunea „În Obiectiv” difuzată de Actualitatea TV, comunicatorul operatorului regional de apă, Gheorghe Vlasie, a dezvăluit ce investiții a făcut ApaVital la Pașcani în cei 3 ani și 9 luni de funcționare.

 

{module Fă o nominalizare pentru Gala Premiilor Actualitatea TV 2018}

„Strada Izvoarelor 1,2 kilometri, strada Mihai Eminescu 500 de metri, strada ștefan cel Mare peste 2 kilometri, strada Ceferiștilor un kilometru,  strada Fântâneli 2,3 kilometri, strada Dragoș Vodă 2,5 kilometri, strada Vatra aproape 2 kilometri, strada Republicii 700 de metri, strada Victoriei 120 de metri. La Blăgești  aproapre 3 kilometri cu 100 de clienți noi, iar pe strada Gării vreo 4 kilometri. S-au făcut investiții foarte semnificative. Gândiți-vă că ele s-au făcut și din fonduri proprii și cu personalul propriu, ceea ce înseamnă că dacă ar fi fost scoase la licitație pentru antrepenor probabil costurile ar fi fost mult mai mari decât cele 15 miliarde de lei vechi” a declarat Gheorghe Vlasie, comunicatorul celor de la ApaVital. 

Astfel, la un calcul scurt, putem concluziona că operatorul de apă și canalizare a făcut, în medie, investiții anuale de 400.000 de lei, sumă cu mult mai mică față de promisiunile făcute de conducerea ApaVital în anul 2014.

Related posts

E oficial: Primăria a închiriat un grajd la Stolniceni Prăjescu unde va duce câinii comunitari

Marius Parteni

Pășcănenii se luptă cu datoriile. Cereri de scutire la plata debitelor înregistrate

Ema Roman

Președintele Comisiei de Urbanism din Consiliul Local Pașcani amenință că demisionează

Marius Parteni
Încarcă...