NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Tarabe pentru piețe, cumpărate degeaba. Primăria stă cu banii în cont în loc să îi investească pentru un comerț civilizat

Piețele din Pașcani produc bani, dar cei care îi cheltuie o fac total iresponsabil. Mare parte din cele 80 de tarabe achiziționate în 2015 pentru a fi amplasate în piață nu pot fi folosite. O spune șeful piețelor. La finalul lui 2017 piața înregistrează un excedent de peste 1,9 milioane lei.

 

Proiectul de buget al Administrației Piețelor a adus din nou în discuție nevoia de investiții și proiecte care să conducă la modernizarea acestora. În proiectul pe 2018 sunt trecuți bani pentru achiziţia unor tarabe cu copertină, iar acest aspect i-a determinat pe consilierii din opoziție să întrebe ce anume se întâmplă cu cele achiziţionate în trecut. ”De ce să cumpărăm acum noi tarabe, când le avem pe cele vechi, pe care le putem folosi până la momentul în care se implementează proiectul de modernizare. Facem investiții care nu sunt utile, cred eu”, a subliniat consilierul PNL, Claudiu Bodoașcă.

Cristian Menegon, administratorul piețelor, a precizat în fața aleșilor că nu poate folosi acele tarabe, şi că responsabilii de achiziția lor sunt cei are au condus municipiul. ”Acele tarabe nu pot fi folosite. A fost o greșeală achiziția lor, am folosit câteva în piața din deal„, a susținut Menegon.

{module Fă o nominalizare pentru Gala Premiilor Actualitatea TV 2018}

Tot în ședința de astăzi, consilerul Marius Pintilie a solicitat viceprimarului Gabriela Nedelcu explicații cu privire la stadiul proiectului de modernizare a piețelor din municipiu, în condițiile în care sunt economii de peste 1,9 milioane lei. ”Dacă mă întreabă un cetățean al municipiului cum este posibil să ai în conturi aproximativ 2 milioane lei și să nu îi investești în piețe, nu știu ce să îi răspund. De atâția ani de zile aștept un proiect în acest sens, aştept modernizarea pieţelor”, a susținut Marius Pintilie, consilier local PNL.

Gabriela Nedelcu, viceprimarul municipiului, a susținut că toată întârzierea este cauzată de procedurile de licitații.      

loading...
Advertisements

Related posts

Drept la replică Primăria Pașcani: Primarul se victimizează, după ce pune pumnul în gură ziariștilor

Marius Parteni

Expertiza „AgroComplex” dă bătăi de cap: Rățoi cere ca hotărârea prin care UAT Pașcani s-a constituit parte civilă să fie anulată! (DOC)

Răzvan Grecu

Spațiile din interiorul ștrandului municipal vor fi scoase la licitație anul acesta!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site