NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

PMP Iaşi a obţinut finanţare pentru toate amendamentele propuse la bugetul din 2018

Consilierii județeni ai Partidului Mișcarea Populară (PMP) Iași, au reușit să obțină finanțare pentru toate amendamentele propuse la bugetul consolidat al judeţului Iaşi pentru anul 2018. Din dorința de a nu crea un blocaj și un haos generalizat în ceea ce privește funcționarea instituțiilor aflate în subordinea CJ Iași, 81,60% din buget reprezentând secțiunea  de funcționare iar 18,40 %  secțiunea de dezvoltare, consilierii județeni ai PMP au votat pentru aprobarea bugetului consolidat al judeţului Iaşi al anului  2018. Un alt element pe care consilierii PMP Iași l-au avut în vedere,  este reprezentat de faptul că bugetul de anul acesta, are prevăzut la secțiunea dezvoltare, investiții în infrastructura rutieră și în sănătate. De asemenea, toate amendamentele pe care le-a depus PMP Iași, prin consilierii județeni, au fost aprobate.

 

În urma votului din ședința de CJ de astăzi, consilierii PMP au obținut alocarea de fonduri pentru o serie de investiții precum:

Alocarea de fonduri pentru inițierea din partea Consiliului Județean Iași a Strategiei Smart City, în vederea  realizării unei strategii pentru dezvoltarea unui județ inteligent, strategie care să înglobeze toate unitățile administrative ale județului Iași.

Susținerea financiară a cluburilor sportive angrenate în competițiile naționale,a sporturilor pe echipe, dar şi a sporturilor individuale care prin performanța obținută asigură promovarea județului Iași.

Achiziţia unui numar de 4  de ambulanţe pentru transferul interclinic al pacienţilor internaţi în spitalele din subordinea Consiliului Judeţean Iaşi Ambulanțele au fost solicitate pentru Spitalul Clinic de Urgență  Prof. Dr. Nicolae Oblu, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Sfânta Maria, Spitalul de Obstretrică și Ginecologie Cuza Vodă și pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie .

Reînființarea în cadrul Consiliului Județean a unui Birou de Relații Internaționale.

Majorarea sumelor destinate programului pentru acordarea de finanţări nerambursabile în anul 2018 din bugetul Judeţului Iaşi – Consiliul Judeţean Iaşi, pentru activităţi nonprofit de interes judeţean (exclusiv proiecte culturale, proiecte sociale și activități de tineret).

Alocarea de fonduri în vederea efectuării Studiului de Fezabilitate privind executarea unei benzi de legatură dintre DN 24 (E58) – Zona Aeroport Iaşi- DJ 249A- DN 28.

Nu în ultimul rând, grupul consilierilor judeţeni ai Partidului Mişcarea Populară, susţin necondiţionat toate proiectele care presupun modernizarea judeţului Iaşi, cu precădere investiţiile în infrastructură, conform MPGT, infrastructura în sistemul medical, precum şi toate proiectele care presupun  accesarea de fonduri europene.

”Am analizat atent faptul că în situația în care acest buget nu era votat, județul Iași putea fi blocat din punct de vedere al funcționării  instituțiilor din subordinea CJ Iași dar și a  derulării proiectelor în curs de implementare. Și noi ne-am fi dorit ca secțiunea de dezvoltare să reprezinte un procent mai mare dar, am fost asigurați că procentul poate fi depășit în situația rectificărilor bugetare ulterioare”, a declarat Alin Aivănoaei, liderul de grup al consilierilor județeni ai PMP Iaşi.

Biroul de presa al deputatului Petru Movila

Advertisements
Loading...

Related posts

Lista datornicilor la bugetul local Pașcani (DOC)

Redacția

Bani pentru investiții în Sirețel, Miroslovești,Tătăruși, Ruginoasa și Hărmăneștii Vechi

Redacția

Primarul a blocat o propunere venită din partea unui consilier pe marginea proiectului privind zonarea municipiului

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site