RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Subunitatea de Pompieri Pașcani își deschide porțile pentru elevi

Timp de 5 zile, în perioada 07-11 aprilie 2014, sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza” al judeţului Iaşi, dar şi subunităţile acestuia din zona industrială şi din localităţile Paşcani şi  Tîrgu Frumos îşi vor deschide porţile pentru a primi vizita preşcolarilor şi elevilor de la instituţiile de învăţământ din judeţ.

 

În cadrul programului „Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, derulat de Ministerul Educaţiei Naţionale în perioada mai sus menţionată copiii, însoţiţi de cadre didactice sau părinţi vor avea posibilitatea să cunoască autospecialele de intervenţie, echipamentele şi mijloacele folosite de către pompieri, misiunile la care participă, vor  asista la demonstraţii efectuate cu tehnica folosită pentru stingerea incendiilor şi descarcerare.Totodată, salvatorii ieşeni  îi vor învăţa pe copii cum să se descurce într-o situaţie de urgenţă până la sosirea echipajelor de intervenţie, măsurile de protecţie în caz de incendiu, inundaţii, cutremur, sau la descoperirea de muniţii neexplodate.

  

Pe lângă vizitele în subunităţi, personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă va organiza activităţi informative în şase instituţii de învăţământ din municipiul Iaşi. Cu acest prilej, copiilor  li se vor explica măsurile de prevenire, precum şi modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, vor fi efectuate exerciţii practice de evacuare şi demonstraţii de acordare a primului ajutor medical.

 Tot în această perioadă,  la Centrul de Conferinţe “Providenţa” va fi organizat un punct de informare al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Iaşi, unde pompierii vor prezenta vizitatorilor filme, spoturi educative cu privire la măsurile de prevenire, precum şi modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, sau  tipurile de misiuni la care intervine.

Personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă îşi propune şi în acest an să organizeze activităţi cât mai interesante şi diverse pentru copiii şi adulţii care vor alege să ştie mai multe despre situaţii de urgenţă, sperând că orice informaţie furnizată poate însemna mai multe vieţi salvate.

ISU IASI

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

 

                

 

Related posts

Jandarmul-erou pentru un băiețel de 4 ani din Botoșani. S-a întors cu daruri după ce i-a salvat viața

Redacția

Postul Romania TV, interzis în Republica Moldova. Postul a fost eliminat din grila de posturi concomitent cu cele șase televiziuni pro-ruse, deținute de oligarhi fugari

Redacția

Numărul cazurilor de „gripă porcină“ din judeţ a ajuns la 44

Redacția
Încarcă...