NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

STUDIU: Numai 3,5% dintre turiştii de pe litoral sunt ieşeni. Media sejurului, de 5,2 zile

Doar 3,5% din turiştii de pe litoralul românesc provin din Iaşi, cei mai numeroşi, peste o treime din numărul total, fiind bucureşteni. Mai mult de 36% din turiştii care au ajuns în acest sezon pe litoralul românesc provin din Bucureşti, aceştia fiind dispuşi să cheltuiască o sumă cu 15-20% mai mare decât restul turiştilor, potrivit unui studiu publicat de portalul Litoralulromanesc.ro, deţinut de compania Creative Eye SRL din Constanţa. 

 

  

Conform aceluiaşi document, 5,2% din turiştii de pe litoralul românesc al Mării Negre sunt din judeţul Timiş, 5% din Cluj, aproape 4% din Prahova şi Argeş, iar din Iaşi 3,5%. Studiul a fost realizat pe un eşantion de peste 32.000 de rezervări înregistrate pe portalul deja amintit. În schimb, cei mai puţini turişti provin din judeţele Tulcea, Mehedinţi şi Sălaj, care, împreună, nu acoperă nici măcar 1% din totalul turiştilor, conform datelor Litoralulromanesc.ro. Turiştii din Capitală petrec, în medie, 4,4 zile pe litoral, iar media serjurului pentru cei din provincie este de 5,2 zile. Totuşi, conform datelor studiului, bucureştenii vin şi de cinci ori pe an la mare în timp turiştii din restul ţării ajung doar o singură dată pe an pe litoral.

Reprezentanţii portalului Litoralulromanesc.ro au constatat, pe baza datelor statistice proprii, că, cu cât turiştii locuiesc mai departe de litoral, cu atât creşte media sejurului, astfel că timişorenii, clujenii şi maramureşenii petrec, în general, sejururi la mare de 7-10 sau chiar 14 zile. „Pe modelul actual de turism, litoralul şi, mai ales, Mamaia, nu ar putea rezista fără turiştii din Bucureşti. Dar, odată cu apariţia unui număr din ce în ce mai mare de locaţii «all inclusive», care se adresează în special familiilor cu copii, se poate reduce dependenţa turismului de litoral de turistul bucureştean, însă nu se poate elimina complet. De altfel, nici nu este de dorit acest lucru. În general, turistul de Bucureşti este unul elevat, pretenţios, recurent, dispus să cheltuiască o sumă mai mare decât restul turiştilor pentru o noapte de cazare”, a menţionat Ştefan Necula, directorul portalului litoralulromanesc.ro. 

Sursa www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Zi de mare sărbătoare. Pășcănenii au participat la slujba de Bobotează

Răzvan Grecu

Sute de tineri au participat la întâlnirea anuală din Protopopiatul Pașcani

Oana Cordoneanu

Un bărbat de 60 de ani, abia ieșit din spital, a murit ars de viu în casă

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site