NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Strada Sportului, închisă circulației. RAGCL efectuează lucrări în zonă

Strada Sportului din Pașcani este închisă traficului rutier pentru câteva zile. Asta deoarece angajații RAGCL execută lucrări în zonă.

 

Conform directorului regiei de termoficare, Gelu Nedelcu, proiectul vizează branșarea unui grup de garsoniere la centrala CT 6. Ele sunt racordate momentan la centrala CT 10 din zona Minimax.

  

Măsura a fost luată din cauza faptului că acea centrală este dezechilibrată termodinamic, deoarece majoritatea blocurilor nu mai sunt branșate la ea.„Avem prins în buget și în planul de investiții un proiect care se numește „Mutarea unui grup de de blocuri de garsoniere G1, G2, G3, G4, G5, G6” de pe strada Sportului la intersecția cu Calea Iașului, în față la Integrata. Ele sunt branșate în acest moment la centrala CT 10, care se află în zona Minimax. Din nefericire acea centrală este dezechilibrată termodinamic pentru că marea majoritate a blocurilor din acea zonă nu mai este branșată la acea centrală. Au rămas aceste grupuri de garsoniere pe care încercăm să le montăm la centrala CT 6”, a declarat Gelu Nedelcu.

Potrivit proiectului va fi realizat și un inel de recirculare a apei. Lucrările au fost demarate ieri, când muncitorii au spart asfaltul și au început să sape pentru a putea introduce țevile, iar în aproximativ cinci zile strada Sportului va fi deschisă circulației. Apoi se va interveni între Integrata și blocul G1.„Vrem să facem și un inel de recirculare, iar pentru asta am făcut deja o parte din lucrare, am săpat în spatele blocului de garsoniere M1 M2 de la centrala CT 6 până la colțul străzii Sportului, iar aseară am blocat accesul pe această stradă, am spart asfaltul acolo și am decupat, iar astăzi am început să săpăm. Vom introduce țevile, vom face toate lucrările așa cum sunt specificate în proiect însemnând strat de pământ tasat, balastru, după care vom reface covorul asfaltic. Asta înseamnă probabil undeva minim cinci zile. De acolo după ce trecem strada deja am săpat în spate intre Integrata si blocul de garsoniere G1, urmând ca probabil în 15 septembrie, cel târziu 1 octombrie să avem definitivată lucrarea cu tot cu probe”, a precizat conducerea RAGCL.

Valoarea proiectului se ridică la suma de 400.000 lei bani proveniți din bugetul propriu al regiei.

Advertisements

Related posts

Explicația administratorului public legată de costurile lămpilor montate în Pașcani

Marius Parteni

Fântâna arteziană din centru a intrat în reparaţii, la o zi după ce vă prezentam cum arată

Marius Parteni

Vremea se răcește în toată țara începând de vineri. Va fi ceață în multe zone

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site