RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Stolniceni Prăjescu: ACTIVi împotriva violenței!

Daca o sa intrebi un elev de clasa a cincea ce inseamna violenta primul cuvant care o sa-l auzi este “bataie”. Da, asa este! Violenta inseamna si bataie. Astazi ea imbraca forme mult mai complicate si mai sofisticate, astfel incat uneori nici nu ne mai dam seama ca daca ameninti pe cinvea cu “ai sa vezi tu baietele dupa ore” sau daca te uiti urat in fiecare zi si iei in batjocura aceleasi coleg, daca injuri pe cinev pe facebook inseamna tot VIOLENTA. In cadrul proiecutlui ACTIV, expertii subctivitatii 10.1 si-au propus sa abordeze tema violentei cu toti copiii si parintii din comunitate.

Astfel, pe baza unui modul in care se prezinta tipurile de violenta s-au organizat ateliere de lucru la fiecare clasa din Scoala Cozmesti. Elevii au putut identifica tipurile si formele de manifestare a violentei si mai ales modul in care putem spune STOP acesteia. Elevi, profesori si reprezentanti ai comunitaii au discutat despre impactul violentei domestice, violentei verbale, bullying sau a infractiunilor asupra comunitatii.
In cadrul activitatilor au avut loc doua conferinte cu tema “Exemple de buna practica in combaterea violentei.” desfasurate in sala de festivitati a Gradinitei Cozmesti.

La prima conferinta din 19 februarie au participat reprezentanti ai Postului de Politiei Stolniceni Prajescu prin agent Palade Ionut si agent principal Fuioara Cristina precum si reprezentanti ai Grupei de Jandarmi Pascani prin plutonier major Cristina Laurentiu. Politistii si jandarmii le-au expicat tinerilor consecintele violentei si au prezentat cazuri intalnite in munca lor in care copii sau adolescenti au fost victime sau agresori.
Cea de-a doua conferinta a avut loc miercuri, 26 februarie, in aceeasi locatie. Pe langa reprezentantii Jandarmeriei am avut invitati si reprezentanti ai profesorilor, Simon Adrina Cojocaru, precum si un expert din partea Asociației Centrul Diecezan Caritas Iasi, Mihaela Hurduc. In cadrul conferintei au fost expuse modele de combatere a violentei prin actiuni precise de informare si prevenire.
Tot miercuri, au fost premiate si cele mai interesante lucrari cu tema “Stop Violentei“ din cadrul concursului lansat la inceputul lunii. Astfel elevi care si-au pus in valoare abilitatile si talentul, unii in crearea unui desen, altii in realizarea unei poezi sau a unui filmulet. Au fost premiati cu diplome si premii constand in rechizite scolare.

Aceasta initiativa face parte din cadrul proiectului ACTIV-Actiuni Comunitare pentru Toti-Incluziune pentru Viitor,care se desfasoara pe o perioada de 36 de luni ,in satele Stolniceni Prajescu si Cozmesti din comuna Stolniceni Prajescu judetul Iasi , este implementat de catre Centrul Diecezan Caritas Iasi in parteneriat cu Asociatia Gipsy Eye , Primaria comunei Stolniceni Prajescu si , Scoala Gimnaziala Cozmesti.

  

Related posts

Conferinta de informare a primarilor din localitatile aflate in apropierea raului Moldova

Redacția

”Micul Hagi” din Ruginoasa a impresionat la Academia „Regelui”: „Este un jucător foarte tehnic, inteligent! Un foarte bun pasator”

Redacția

Tătăruși: Peste 500 de copii sunt așteptați la baza sportivă pentru a celebra Ziua Copilului

Iulia Huțanu
Încarcă...