RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Știrile Pro TV: Caz strigator la cer in Pascani: un batran de 84 de ani se lupta sa traiasca dupa ce, spun rudele, un medic de la Spitalul Municipal din Pascani a refuzat sa-l opereze (VIDEO)

Omul si-a fracturat soldul acum cateva zile, iar doctorul le-ar fi cerut 3000 de lei pentru interventie. Pentru ca nu au avut acesti bani, pacientul a fost trimis acasa cu dureri groaznice. Adus pentru a doua ora la urgente, bietul om a fost respins din nou. Abia ieri, cand durerile au devenit insuportabile, rudele au reusit sa-l interneze, dar viata lui este in pericol. Si nimeni nu raspunde pentru raul facut.

Acest om a muncit o viata si are o pensie de 400 de lei. Familia a incercat de trei ori sa-l interneze pentru operatie, insa medicul le-a spus rudelor ca au nevoie de 3000 de lei. Nu le-a explicat de la inceput ca banii ar fi necesari pentru o proteza pe care spitalul din Pascani nu avea cum sa o deconteze. Mai mult, nu l-a trimis pe batran la Iasi, unde ar fi primit o proteza gratuit, pe asigurarea medicala. Acasa, cu osul rupt in doua bucati, batranul a agonizat 3 zile.
 
Marti, pacientul a fost trimis acasa, dar rudele au venit iar la spital cu el a doua zi. Spun ca s-au lovit de acelasi raspuns. "Nu aveti bani, nu ramaneti in spital". Joi seara, la capatul puterilor, batranul a ajuns in unitatea medicala pentru a treia oara. Abia mai putea vorbi. Medicul implicat in acest caz nu se considera vinovat cu nimic, desi si-a dat seama de la prima evaluare ca starea bolnavului se va agrava daca nu-l timite la alt spital. L-a trimis insa…acasa.
 
"- Eu va spun ca noi nu-l operam! Ce vreti mai clar de atata?! Pacientul este intr-o stare grava si daca-l punem pe masa de operatie nu rezista. 
– Marti era la fel? 
– Marti era mai bine. 
– Pai si de ce nu l-ati tinut ? 
– La noi nu e hotel! 
– Pai marti era operabil ? 
– Probabil ca era…Familia a spus ca in momentul respectiv nu-si permite interventia chirugicala. 
– Pai da, nu aveam bani…"
 
Nici asistentele nu au dat dovada de mai multa intelegere. Au avut comentarii halucinante. Medicul care a refuzat sa-l opereze pe batran nu a dorit sa comenteze situatia.
 
Directorul medical al Spitatului Municipal din Pascani incearca sa-si apere colegul. Nu are insa cuvinte pentru cinismul cu care a fost tratat batranul.
 
Intre timp, rudele batranului au facut rost de banii necesari operatiei, dar starea lui s-a inrautatit foarte mult.
 
 
Citește și: {loadposition articlescategoryload}
 

Related posts

Spitalul CF Pașcani scoate la concurs postul de referent debutant la compartimentul evidență statistică

Redacția

OMS, despre vaccinul pentru COVID-19: „Realist vorbind, oamenii vor incepe sa fie vaccinati in prima parte a anului viitor”

Redacția

Testul „corona“ de la internarea în maternitate, în atenţia ministrului Sănătăţii

Redacția
Încarcă...