NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Știrile Pro TV: Caz strigator la cer in Pascani: un batran de 84 de ani se lupta sa traiasca dupa ce, spun rudele, un medic de la Spitalul Municipal din Pascani a refuzat sa-l opereze (VIDEO)

Omul si-a fracturat soldul acum cateva zile, iar doctorul le-ar fi cerut 3000 de lei pentru interventie. Pentru ca nu au avut acesti bani, pacientul a fost trimis acasa cu dureri groaznice. Adus pentru a doua ora la urgente, bietul om a fost respins din nou. Abia ieri, cand durerile au devenit insuportabile, rudele au reusit sa-l interneze, dar viata lui este in pericol. Si nimeni nu raspunde pentru raul facut.

Acest om a muncit o viata si are o pensie de 400 de lei. Familia a incercat de trei ori sa-l interneze pentru operatie, insa medicul le-a spus rudelor ca au nevoie de 3000 de lei. Nu le-a explicat de la inceput ca banii ar fi necesari pentru o proteza pe care spitalul din Pascani nu avea cum sa o deconteze. Mai mult, nu l-a trimis pe batran la Iasi, unde ar fi primit o proteza gratuit, pe asigurarea medicala. Acasa, cu osul rupt in doua bucati, batranul a agonizat 3 zile.
 
Marti, pacientul a fost trimis acasa, dar rudele au venit iar la spital cu el a doua zi. Spun ca s-au lovit de acelasi raspuns. "Nu aveti bani, nu ramaneti in spital". Joi seara, la capatul puterilor, batranul a ajuns in unitatea medicala pentru a treia oara. Abia mai putea vorbi. Medicul implicat in acest caz nu se considera vinovat cu nimic, desi si-a dat seama de la prima evaluare ca starea bolnavului se va agrava daca nu-l timite la alt spital. L-a trimis insa…acasa.
 
"- Eu va spun ca noi nu-l operam! Ce vreti mai clar de atata?! Pacientul este intr-o stare grava si daca-l punem pe masa de operatie nu rezista. 
– Marti era la fel? 
– Marti era mai bine. 
– Pai si de ce nu l-ati tinut ? 
– La noi nu e hotel! 
– Pai marti era operabil ? 
– Probabil ca era…Familia a spus ca in momentul respectiv nu-si permite interventia chirugicala. 
– Pai da, nu aveam bani…"
 
Nici asistentele nu au dat dovada de mai multa intelegere. Au avut comentarii halucinante. Medicul care a refuzat sa-l opereze pe batran nu a dorit sa comenteze situatia.
 
Directorul medical al Spitatului Municipal din Pascani incearca sa-si apere colegul. Nu are insa cuvinte pentru cinismul cu care a fost tratat batranul.
 
Intre timp, rudele batranului au facut rost de banii necesari operatiei, dar starea lui s-a inrautatit foarte mult.
 
 
Citește și: {loadposition articlescategoryload}
 
Advertisements

Related posts

Pacienți transferați pentru eliberarea de paturi. Ieșenii, „rugați insistent să respecte măsurile“

Redacția

Peste doua sute de locuri de munca au fost scoase la consurs la Spitalul “Sf. Spiridon” din Iasi.

Redacția

Află că eşti bine! Campanie pentru combaterea cancerului la sân

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site